Κάθε πότε γίνεται η μαστογραφία στο mastografia gov:;

Mastografia gov: Ποια τα βήματα

Στο Πρόγραμμα mastografia gov, μπορεί να συμμετάσχει κάθε γυναίκα ηλικίας 50 ετών έως και 69 ετών η οποία διαθέτει Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

Οι γυναίκες-δικαιούχοι ηλικίας 50-69 ετών που έχουν ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση, θα λάβουν το άυλο παραπεμπτικό για την εξέταση ψηφιακής μαστογραφίας με μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο ή μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Μέσω του mastografia gov, θα πάρουν το άυλο παραπεμπτικό μπορούν να απευθυνθούν σε οποιοδήποτε συνεργαζόμενο κέντρο της περιοχής τους (δημόσιο ή ιδιωτικό) και να κλείσουν το ραντεβού τους για την εξέταση, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Η συχνότητα με την οποία πρέπει να κάνετε μαστογραφία εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η ηλικία, οι προσωπικοί και οι οικογενειακοί παράγοντες κινδύνου, και οι κατευθυντήριες γραμμές των Ϲατρικών οργανισμών.

Γενικά, όμως, ακολουθείται η παρακάτω κατευθυντήρια γραμμή:

-Για γυναίκες μεταξύ 40 και 49 ετών: Συνήθως, προτείνεται να κάνουν μαστογραφία κάθε χρόνο ή κάθε δύο χρόνια. Οι γυναίκες αυτής της ηλικιακής ομάδας πρέπει να συζητήσουν τον κατάλληλο ρυθμό με τον γιατρό τους.

-Για γυναίκες ηλικίας 50 ετών και άνω: Συνήθως, συνιστάται να κάνουν μαστογραφία κάθε χρόνο.

Ωστόσο, αυτές οι κατευθυντήριες γραμμές μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη χώρα και τις συστάσεις των ιατρικών επαγγελματικών οργανισμών. Είναι σημαντικό να συζητήσετε με τον γιατρό σας πότε πρέπει να κάνετε μαστογραφία, λαμβάνοντας υπόψη τους παράγοντες κινδύνου και την ιστορία υγείας σας.