Μετεγγραφές φοιτητών 2022-23: Τι είναι οι κατ’ εξαίρεση και τι θα γίνει για τα αδέρφια;

Ποιες είναι οι κατά εξαίρεση μετεγγραφές; Τι συμβαίνει με τις μετεγγραφές αδελφών φοιτητών;

Ξεκίνησε η διαδικασία των μετεγγραφών φοιτητών για το έτος 2022 – 2023 και μάλιστα γίνεται νωρίτερα σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη.

Η προθεσμία για τις αιτήσεις των μετεγγραφών των φοιτητών είναι για τις 14 Οκτωβρίου 2022 και έτσι υπάρχει χρόνος και για τις ενστάσεις και για τις κατά εξαίρεση μετεγγραφές.

Ποιος ο στόχος του υπουργείου για τις μετεγγραφές των φοιτητών;

Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να μην χαθεί το πρώτο εξάμηνο για τους φοιτητές όσον αφορά την φοίτηση τους στα πανεπιστήμια.

Ποιες οι προϋποθέσεις για τις μετεγγραφές φοιτητών 2022-2023;

Θα πρέπει να υπάρχει αντιστοιχία των Τμημάτων. Και μπορείτε να μάθετε ποια είναι μιας και έχει ανακοινωθεί.

Θα πρέπει να έχουν συγκεντρωθεί τα μόρια της βάσης μετεγγραφής. Θα πρέπει να ξέρετε ότι ένας φοιτητής με 15.000 μόρια μπορεί να μετεγγραφεί σε σχολή με βάση έως 17.750 μόρια.

Πως κάνετε αίτηση για μετεγγραφή φοιτητών;

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής αιτήσεων μετεγγραφών οι αιτούντες χρησιμοποιούν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password), που τους χορηγήθηκε από τη Γραμματεία του Τμήματός τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του πανεπιστημίου.

Τι συμβαίνει με τις μετεγγραφές αδελφών φοιτητών;

Οι μετεγγραφές αδελφών φοιτητών δεν έχει κανένα περιορισμό θέσεων. Όποιος εκπληρώνει τις προϋποθέσεις μπορεί να πάρει μετεγγραφή. Σκοπός του νομοθέτη είναι να μην υπάρχει καμία οικογένεια με κατά κεφαλήν εισόδημα μικρότερο των 12.500 ευρώ που θα χρειάζεται να συντηρεί τρία σπίτια.

Ποιες οι προϋποθέσεις για τις μετεγγραφές αδελφών φοιτητών;

Βασικές προϋποθέσεις και για τις δύο κατηγορίες είναι το τμήμα προορισμού να είναι αντίστοιχο με το τμήμα προέλευσης και να έχει ο υποψήφιος τη βάση της μετεγγραφής. Η αντιστοιχία του τμήματος προκύπτει από ένα πίνακα, που δημοσιεύει κάθε χρόνο το Υπουργείο Παιδείας, και είναι σαφής, δεν αφήνει, δηλαδή, περιθώρια αμφιβολιών.