Μέχρι πότε οι αιτήσεις για ανοιχτά προγράμματα του ΟΑΕΔ για άνεργους;

Συνεχίζει και τρέχει ένα από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ 2022, που απευθύνεται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στους Δήμους Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Γορτυνίας, Σπάρτης, Οιχαλίας και Καλαμάτας.

Μέχρι τέλος Μαρτίου είναι η προθεσμία για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων των επιχειρήσεων για το νέο πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας.

Ένα πρόγραμμα για ανέργους που εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ των παραπάνω περιοχών.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 12-18 μήνες με το ποσοστό επιχορήγησης μισθού και εισφορών να είναι μεταξύ 75-100%. Επίσης συμπεριλαμβάνονται δώρα εορτών και επίδομα αδείας.

Photo by Magnet.me on Unsplash

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, κάνουν κλικ στην παρένθεση (http://www.ependyseis.gr/mis).

Κατόπιν, οι εργασιακοί σύμβουλοι του ΟΑΕΔ υποδεικνύουν στην επιχείρηση υποψηφίους, σύμφωνα με την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα και η επιχείρηση επιλέγει μεταξύ των υποψηφίων για την πρόσληψη.

Τέλος, συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας 2.000 νέων ανέργων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (1.450 θέσεις) και στους Δήμους Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Γορτυνίας, Σπάρτης, Οιχαλίας και Καλαμάτας της Περιφέρειας Πελοποννήσου (550 θέσεις), συνολικού προϋπολογισμού 14 εκ. €.