Μια εύκολη συνταγή για φανουρόπιτα!
Υπάρχουν πολλές και απλές συνταγές. Το αποτέλεσμα όπςω και να έχει θα είναι θεσπέσιο. Η παράδοση θέλει τη φανουρόπιτα να έχει μονό αριθμό υλικών.
Όσον αφορά τα υλικά θα σου πούμε παρακάτω τι θα χρειαστείτε. Θα χρειαστείς 1⅓ κούπα ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική, 1 κούπα σπορέλαιο, 1½ κούπα χυμός πορτοκαλιού, 1 κουτ. γλυκού κανέλα, ξύσμα από 2 ακέρωτα πορτοκάλια, 2 κουτ. σούπας κονιάκ, 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ, 1 κούπα καρύδια, σπασμένα και 1 κούπα σταφίδες ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα.
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ την κρυσταλλική ζάχαρη, το σπορέλαιο, τον χυμό, το ξύσμα και το κονιάκ.
Ομογενοποιούμε ανακατεύοντας καλά με μια κουτάλα. Ενσωματώνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας απαλά, και στο τέλος τις σταφίδες με τα καρύδια. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 50 λεπτά.
Ακολουθήστε το newse στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Εύβοιας