Μηχανογραφικό it minedu gov gr: Πότε είναι η προθεσμία και τι γίνεται με την ΕΒΕ;

Εκτός ΑΕΙ 25.000 υποψήφιοι λόγω Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Μέχρι και την Τετάρτη 28-7-2021 και ώρα 24:00, όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν το Μηχανογραφικό τους Δελτίο (ΜΔ) στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://exams.it.minedu.gov.gr χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) που έχουν ήδη αποκτήσει ή που θα αποκτήσουν αυτές τις ημέρες.

Αρχικά θα μπορούν να μελετήσουν και να επεξεργαστούν το ΜΔ και να κάνουν προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση) και στη συνέχεια να προχωρήσουν στην τελική οριστικοποίηση του μηχανογραφικού τους δελτίου (Οριστικοποίηση).

Επισημαίνεται ότι η προθεσμία υποβολής ΜΔ είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευση της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το ΜΔ.

Όσον αφορά το παράλληλο μηχανογραφικό μπορούν να το κάνουν οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2021 και οι τελειόφοιτοι που απέκτησαν απολυτήριο Λυκείου το 2021, ανεξάρτητα από το αν συμμετείχαν ή όχι στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του ίδιου έτους,

Μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό δελτίο μέχρι την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021 και ώρα 23:59, για ειδικότητες σε Δημόσια Ι.Ε.Κ. που εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ή το Υπουργείο Υγείας ή το Υπουργείο Τουρισμού ή τον Ο.Α.Ε.Δ. (Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων) και αφορούν στο Α’ εξάμηνο κατάρτισης χειμερινού εξαμήνου 2021.

Μετά τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την υποβολή του Μηχανογραφικού δελτίου και λήγουν την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021.

Ετσι οι υποψήφιοι βρέθηκαν μπροστά σε πολλές εκπλήξεις καθώς πολλοί δε θα μπορέσουν να δηλώσουν καμία σχολή και άλλοι ακόμη και με καλές βαθμολογίες τις σχολές, που θα επιθυμούσαν. Ήδη χιλιάδες ελληνικές οικογένειες βρίσκονται σε απόγνωση καθώς τώρα κατάλαβαν τις πραγματικές επιπτώσεις της ΕΒΕ και το «ψαλίδισμα» που αποφασίστηκε για τους νέους φοιτητές από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας.