Minedu gov gr: Πότε είναι η β φάση αναπληρωτών εκπαιδευτικών;

Πότε θα βγουν οι πίνακες πρόσληψης αναπληρωτών β φάση;

Πρόκειται για αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου και μισθού. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν αναπληρωτές δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και καθηγητές.

ΠΕ 70 τι είναι;

Είναι κωδικοί Εκπαιδευτικών Κλάδων με Προσόντα (Τίτλοι Σπουδών) ένταξης σε Εκπαιδευτικούς Κλάδους – Ειδικότητες.

Το ΠΕ 70 είναι πτυχίο Παιδαγωγικού Τμήματος κατεύθυνσης Δασκάλων ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο και αντίστοιχο τίτλο της αλλοδαπής.

Πτυχίο Παιδαγωγικής Ακαδημίας ή του Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς Ιωαννίνων έως 01-07-1991 ή της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης έως 01-07-1991 ή ισότιμο και αντίστοιχο τίτλο της αλλοδαπής (2) εφόσον κατέχουν και το απαιτούμενο πτυχίο του Π.Δ.130/1990 (ΦΕΚ 52/06.04.1990 τ.Α΄)-(πτυχίο εξομοίωσης).

Πότε είναι η β φάση αναπληρωτών;

Θέμα χρόνου είναι η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το νέο σχολικό έτος, ενώ ήδη βρίσκεται σε λειτουργία η εφαρμογή https://anaplirotes.gov.gr/ της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης, μέσω της οποίας θα υπογραφούν οι ψηφιακές συμβάσεις με το υπουργείο Παιδείας και παράλληλα γίνεται η ανάληψη υπηρεσίας των αναπληρωτών.

Πέρυσι, η δεύτερη φάση προσλήψεων αναπληρωτών είχε ανακοινωθεί στις 21 Σεπτεμβρίου, ενώ το 2019 φτάσαμε στις 11 Οκτωβρίου.