Πότε ξεκινά η αίτηση για την νέα επιταγή ακρίβειας;

Και άλλη μια επιταγή ακρίβειας θα δοθεί στους δικαιούχους και πιο συγκεκριμένα στα νοικοκυριά που δύσκολα τα βγάζουν π΄ρα με τα νέα οικονομικά δεδομένα.

Δείτε πότε ακούγεται ότι θα δοθεί αυτή η πίστωση στους λογαριασμούς και τι θα κρίνει την οριστική καταβολή του.

Η επιταγή ακρίβειας θα είναι ένα επίδομα και θα δώσει ανάσα σε ευάλωτα νοικοκυριά, που πλήττονται από τις ανατιμήσεις.

Η κατάσταση στην οικονομία με το ράλι τιμών, οδηγεί πολλά νοικοκυριά στην απόγνωση ενώ πολλοί ρωτούν πως θα γίνει αίτηση για την επιταγή ακρίβειας.

Τα χρήματα του νέου κύκλου στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων βρίσκεται στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης και θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για όσο διάστημα χρειαστεί η συνέχεια των ήδη υπαρχουσών τονωτικών παρεμβάσεων στα εισοδήματα και μετά τον Μάιο, όπως έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις.

Θα δοθεί η δυνατότητα στα νοικοκυριά να ανταπεξέλθουν στις ανατιμήσεις. Τα χρήματα θα μπουν αυτόματα χωρίς αίτηση για την επιταγή ακρίβειας.

Σε λίγες μέρες θα ανακοινωθεί η έκτακτη καταβολή οικονομικής ενίσχυσης στα νοικοκυριά, η λεγόμενη επιταγή ακρίβειας.
Επιταγή ακρίβειας 2022: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και πότε θα πληρωθούν;

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, δικαιούχοι της επιταγής ακρίβειας, αναμένεται να είναι οι μακροχρόνια άνεργοι, όσοι λαμβάνουν ΚΕΑ, έγγαμοι με παιδιά και μονογονεϊκές οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και τα άτομα με αναπηρία.

Ο σχεδιασμός για την επιταγή ακρίβειας είναι να δοθεί μια οικονομική βοήθεια που θα φτάνει τα 200 ευρώ και θα πιστωθεί στους λογαριασμούς το καλοκαίρι.

Τα δικαιολογητικά για να την πάρουν την επιταγή ακρίβειας θα είναι το ετήσιο εισόδημα 2021, βάσει φορολογικών δηλώσεων 2022 και η περιουσία βάσει παλαιών αντικειμενικών αξιών.

Αναλόγως των πολιτικών αποφάσεων στην κρίσιμη ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής στις 30 Μαΐου θα οικοδομηθεί το τελικό σχέδιο για το κουπόνι της επιταγής ακρίβειας.