Πότε έρχεται νέα κακοκαιρία το 2023

νεα κακοκαιρια

Όταν έχουμε μπει στο Φθινόπωρο και τον χειμώνα οι περισσότεροι από εμάς αναρωτιούνται πότε έρχεται νέα κακοκαιρία.

Οι τελευταίες κακοκαιρίες στην Ελλάδα δυστυχώς δεν είναι προβλέψιμες μια και ο καιρός κάνει τα δικά του παιχνίδια. Η κακοκαιρία στην χώρα μας έχει αλλάξει σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Νέα κακοκαιρία πάντως δεν προβλέπεται σύμφωνα με τους μετεωρολόγους καθώς διανύουμε τον Νοέμβριο.

Πως μπορείς να περάσεις στο σπίτι όταν έχει κακοκαιρία;

Παραμείνε ασφαλής: Αν η κακοκαιρία είναι έντονη, είναι σημαντικό να παραμείνεις ασφαλής. Αν είναι δυνατόν, απόφευγε να βγεις έξω, και αν πρέπει να βγεις, φόρα κατάλληλα ρούχα και υποδήματα.

– Διατήρησε ένα εφοδιαστικό κιτ για κακοκαιρία στο σπίτι. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει φαναράκια, κεριά, μπαταρίες, και ξηρά τροφή σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.

– Αν μένεις σπίτι, δημιούργησε ένα άνετο περιβάλλον. Ανάψτε το τζάκι αν έχετε, φτιάξτε ζεστό τσάι ή καφέ, και αφιερώστε χρόνο στο να διαβάσεις ένα βιβλίο, να παρακολουθήσεις ταινία ή να κάνεις κάτι που σου αρέσει.

– Ενημερώνεσαι συχνά για τις καιρικές συνθήκες και τις προειδοποιήσεις. Έτσι, θα είσαι προετοιμασμένος για ενδεχόμενες αλλαγές.

– Δημιούργησε ένα πλάνο επείγουσας ανάγκης και σκέψου για το πώς θα αντιδράσεις αν υπάρξει διακοπή ρεύματος ή άλλη έκτακτη ανάγκη. Έχε ένα πλάνο και απαραίτητα εφόδια.

– Η καλύτερη συμβουλή εξαρτάται από τον τύπο της κακοκαιρίας και τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή σου. Είναι πάντα καλό να ακολουθείς τις οδηγίες των τοπικών αρχών και να προσαρμόζεις τη συμπεριφορά σου ανάλογα.

Τι κάνουμε όταν έχει κακοκαιρία και είμαστε στο αυτοκίνητο;

Η οδήγηση κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας μπορεί να είναι προκλητική και επικίνδυνη. Εδώ υπάρχουν μερικές συμβουλές για την ασφαλή οδήγηση σε διάφορες καιρικές συνθήκες:

Αναβάθμιση ελαστικών: Χρησιμοποίησε ελαστικά που είναι κατάλληλα για τον καιρό. Ελαστικά με ειδικό σχεδιασμό για χιόνι ή βροχή μπορούν να βελτιώσουν την πρόσφυση και τον έλεγχο.

Αυξημένη απόσταση ασφαλείας: Διατήρησε μεγαλύτερη απόσταση από τα άλλα οχήματα από ό,τι θα έκανες κατά κανονικές συνθήκες. Ο χρόνος αντίδρασης μπορεί να είναι μεγαλύτερος σε βρεγμένους ή ολισθηρούς δρόμους.

Αργή οδήγηση: Οδήγησε με χαμηλότερες ταχύτητες από ό,τι θα έκανες κατά κανονικές συνθήκες. Αυτό επιτρέπει περισσότερο χρόνο για αντίδραση σε επείγουσες καταστάσεις.

Ενεργοποίηση φώτων: Κράτα τα φώτα του αυτοκινήτου σου ανοικτά, ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό είναι σημαντικό για την ορατότητα του οχήματός σου.

Αποφυγή πλημμυρών: Αν ο δρόμος είναι πλημμυρισμένος, προσπάθησε να τον αποφύγεις. Η οδήγηση μέσα από βαθιές λακκούβες μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα μηχανικής.

Προσοχή στον πάγο: Προσέχετε για παγωμένους δρόμους. Αποφύγετε αιφνίδια κινήσεις και εφαρμόστε απαλά τα φρένα για να αποφευχθεί η ολίσθηση.

Παρακολούθηση του καιρού: Ενημερώσου για τις καιρικές συνθήκες πριν ξεκινήσεις. Αν προβλέπονται εξαιρετικές καιρικές συνθήκες, είναι δυνατόν να αναβάλεις το ταξίδι σου, αν είναι δυνατόν.

Πάντα θυμίζεται ότι η ασφάλεια έρχεται πρώτη. Εάν οι συνθήκες γίνουν πολύ κακές, θα πρέπει να εξετάσεις το ενδεχόμενο να παραμείνεις στο σπίτι μέχρι να βελτιωθεί ο καιρός.