Νέα μέτρα: Από πότε ισχύουν;

Μονόδρομος το νέο μπλόκο στους ανεμβολίαστους…

Η οικονομία και η κοινωνία δεν θα κλείσουν σύμφωνα με την κυβέρνηση που διατυπώνει ότι το 95% των ασθενών στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι πολίτες.

Νέες απαγορεύσεις έρχονται στις ζωές των ανεμβολίαστων από αυτή την Δευτέρα, αφού όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα μπορούν να κάνουν ελάχιστα πράγματα. Τα νέα μέτρα θα πάρουν ΦΕΚ το αμέσως επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, από Δευτέρα, οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να μπουν θέατρα και σινεμά, μουσεία, εκθέσεις και συνέδρια, γυμναστήρια και γήπεδα.

Αντιθέτως, θα μπορούν να εισέρχονται στα κομμωτήρια, καταστήματα τροφίμων, σουπερμάρκετ, καθώς και τα φαρμακεία. Βέβαια για τα κομμωτήρια θα χρειάζεται rapid test.

Αναφορικά με φαρμακεία, και τα σουπερμάρκετ, όλοι οι πολίτες, θα μπορούν να μπαίνουν χωρίς να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ, φορώντας τη μάσκα τους.

Συγκεντρώνοντας τα παραπάνω, οι χώροι όπου οι ανεμβολίαστοι μπαίνουν με τεστ είναι χώροι εργασίας, εστίαση, λιανεμπόριο και εκκλησίες. Στους χώρους εργασίας θα ακολουθηθεί κυλιόμενο ωράριο που θα ξεκινά από τις 07:00 έως τις 09:30, ενώ θα υπάρξει και αλλαγή ωραρίου στο λιανεμπόριο.

Στους κλειστούς χώρους διασκέδασης (σινεμά, κέντρα, μουσεία, γυμναστήρια) θα μπαίνουν μόνο οι εμβιολιασμένοι.