Νέα μέτρα: Από πότε ισχύουν στο ΦΕΚ;

Ειδήσεις νέα μέτρα ανακοίνωση covid: Έρχονται νέα μέτρα για ανεμβολίαστους, νέα μέτρα φέρνει ο κορονοϊός, ύστερα από τις δηλώσεις Κικίλια.

Έρχονται νέα μέτρα για κορονοϊό. Τι θα γίνει στην εστίαση όσον αφορά τους ανεμβολίαστους. Πολλοί ρωτούν για τα νέα μέτρα σε γάμους που ισχύει ότι σε εστίαση.

Από 13 Σεπτεμβρίου 2021 θα γίνονται υποχρεωτικά τεστ για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε όλο τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα θα κάνουν ένα rapid test την εβδομάδα με δαπάνη εργαζομένου και 10 ευρώ το τεστ και αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί και ακαδημαϊκοί, εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές παραγωγές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές θα πρέπει να κάνουν 2 rapid test την εβδομάδα πάντα με δική τους δαπάνη και μόνο σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Οι ανεμβολίαστοι μαθητές και φοιτητές θα πρέπει να κάνουν 2 self test την εβδομάδα που διατίθενται δωρεάν από το κράτος και οι φοιτητές δυο rapid test που θα κάνουν μόνο σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του φοιτητή. Το κάθε τεστ θα κοστίζει 10 ευρώ.

Στους κλειστούς χώρους όπως: καφέ, μπαρ, εστιατόρια, ταβέρνες, κλαμπ, κέντρα διασκέδασης θα μπορούν να μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες (έως έξι μήνες από την διάγνωση).

Ο έλεγχος βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης και έλεγχος ταυτοπροσωπίας στην είσοδο της επιχείρησης θα γίνεται με την εφαρμογή covid free app.