Πότε ξεκινά το νέο νοσοκομείο της Χαλκίδας;

Ένα ερώτημα που δημιουργήθηκε όλα αυτά τα χρόνια ήταν με το νέο νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Η ερώτηση που ακούγονταν ήταν για το πότε θα ανοίξει το νέο νοσοκομείο της Χαλκίδας. Μάλιστα κατά την διάρκεια της καραντίνας ολοένα και πιο πολύ φούντωναν τα σενάρια ότι σύντομα θα λειτουργήσει το νέο νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Από την ΝΟΔΕ Εύβοιας εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου ενώ αυτό που κρατάμε είναι ότι από τα μέσα Ιουλίου ξεκινά η διαδικασία της μετεγκατάστασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Δες τι απίστευτο είδε ζωγραφισμένο έξω στην παραλία στην Εύβοια

Δες τι τρομακτικό πλάσμα κολυμπούσε στην θάλασσα στην Βοιωτία

Δες τι κρύβεται μέσα σε μια σπηλιά στην Εύβοια – Αξίζει να πας

Έγινε τηλεδιάσκεψη για το πότε ξεκινά το νέο νοσοκομείο της Χαλκίδας

Έπειτα από προκαταρκτικές συναντήσεις ενημέρωσης και με πρωτοβουλία του προέδρου της ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Ευβοίας Πέτρου Ποδάρα, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Ιουνίου, συζήτηση μέσω τηλεδιάσκεψης, με κεντρικό θέμα συζήτησης το νέο Νοσοκομείο της Χαλκίδας, παρουσία του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Στη συνάντηση μετείχαν ο Γραμματέας της Π.Ε. της ΝΔ, Γιώργος Στεργίου, οι βουλευτές Ευβοίας της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου, Θανάσης Ζεμπίλης και Σπύρος Πνευματικός, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκίδας, Βαγγέλης Χατζημαργαρίτης και ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Χαλκίδας και υπεύθυνος τομέα υγείας της ΔΕΕΠ Ευβοίας, . Δημήτριος Αναγνώστου.

Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας της Νέας Δημοκρατίας: Πότε ξεκινά το νέο νοσοκομείο της Χαλκίδας;

Επιβεβαιώθηκε η 17η Ιουλίου 2020 ως η ημέρα έναρξης μεταφοράς της λειτουργίας των κλινικών στις νέες εγκαταστάσεις, η οποία θα διαρκέσει 1 εβδομάδα, όπως προβλέπεται από ένα λεπτομερώς μελετημένο πλάνο, το οποίο συνοπτικά παρουσίασε ο Διοικητής του Νοσοκομείου, ώστε πριν το τέλος του Ιουλίου οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής της κεντρικής Εύβοιας να απολαμβάνουν αναβαθμισμένες υπηρεσίες νοσοκομειακής περίθαλψης, σε ένα υπερσύγχρονο Νοσοκομείο 310 κλινών.

Παράλληλα, συζητήθηκαν τα θέματα της έγκρισης του νέου Οργανισμού Λειτουργίας και της στελέχωσης του Νοσοκομείου με αναγκαίο πρόσθετο, ιατρικό προσωπικό:

Το Νοσοκομείο έχει ήδη ενισχυθεί τους τελευταίους μήνες με νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό 103 ατόμων και βρίσκεται σε εξέλιξη η προκήρυξη για την πρόσληψη 12 μονίμων ιατρών, διαφόρων ειδικοτήτων, απαιτείται όμως η ενίσχυσή του με πρόσθετο ιατρικό προσωπικό.
Από την πλευρά του κ. Υφυπουργού υπήρξε σαφής δέσμευση για προκήρυξη άμεσα και νέων θέσεων μόνιμων ιατρών, κατά προτεραιότητα για το νέο Νοσοκομείο της Χαλκίδας, με παράλληλη δρομολόγηση της έγκρισης του νέου Οργανισμού Λειτουργίας του, που μεταξύ άλλων συνεπάγεται και αυξημένη χρηματοδότηση λειτουργίας του.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Εύβοια με άλλη ματιά στο newse.gr