Νέα κλιμάκια με μειωμένους συντελεστές και μεγαλύτερες εκπτώσεις προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερο και ποιοι το ίδιο με σήμερα.
Σε λίγες ημέρες πριν το τέλος Ιουλίου, κατά πάσα πιθανότητα, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα δουν τον νέο λογαριασμό του φόρου για την ακίνητη περιουσία τους, με την πρώτη δόση να πρέπει να εξοφληθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου.
Ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται στο 50% για τους ιδιοκτήτες ακινήτων εφόσον:
Το συνολικό ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου φορολογικού έτους δεν έχει υπερβεί τις 9.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον ή τη σύζυγο και για κάθε εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας.
Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων τα οποία κατέχουν ο φορολογούμενος και τα λοιπά μέλη της οικογένειάς του (λαμβανομένου υπόψη του ποσοστού συνιδιοκτησίας και του είδους του δικαιώματος) να μην υπερβαίνουν τα 150 τ.μ.
Η συνολική αντικειμενική αξία των κτισμάτων και των εντός σχεδίου πόλεως οικοπέδων που κατέχει ο φορολογούμενος ή η οικογένειά του να μην υπερβαίνουν τα 85.000 ευρώ αν πρόκειται για άγαμο, τα 150.000 ευρώ αν πρόκειται για έγγαμο χωρίς παιδιά ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο και τα 200.000 ευρώ αν πρόκειται για έγγαμο με ένα ή δύο εξαρτώμενα τέκνα ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα.
Ο φορολογούμενος, ο ή η σύζυγος και τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειάς του να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας.
Κάθε πότε πληρώνει η ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) το επίδομα ανεργίας;
Κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο 2025: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις;
Πότε είναι της αναλήψεως το 2025
Ακολουθήστε το newse στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Εύβοιας