NFC: Τι είναι και τι κάνει;

Ποια είναι η λειτουργία του nfc στα κινητά μας τηλέφωνα

Τι
Τι είναι η τεχνολογία nfc στα κινητά τηλέφωνα

Πολλοί δικαιούχοι για κάποιο επίδομα κάνουν επιλογή για άυλη προπληρωμένη κάρτα χωρίς να ξέρουν τα βήματα για την ενεργοποίηση της.

Τα έξυπνα κινητά τελευταίας τεχνολογίας έχουν την εφαρμογή NFC όπου εκεί περνιούνται οι κάρτες και έτσι με το πάτημα ενός κουμπιού μπορεί να γίνει η πληρωμή χωρίς να υπάρχει κάρτα.

Για να ενεργοποιήσετε το nfc, μεταβείτε στις “ρυθμίσεις”. Στην ενότητα “Ασύρματα και δίκτυα”, πατήστε “περισσότερα”. Εκεί, θα δείτε μια επιλογή για NFC, εάν το τηλέφωνό σας το υποστηρίζει.

Τι θα γίνει όμως για όποιους δεν έχουν αυτή την τεχνολογία στα κινητά τους τηλέφωνα. Σίγουρα θα υπάρξουν προβλήματα, καθώς αρκετοί πολίτες δεν μπορούν και δεν ξέρουν να κάνουν χρήση του NFC στα κινητά τους τηλέφωνα.

Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη τεχνολογική λύση αλλά μόνο ο δανεισμός θα σώσει την κατάσταση για την λειτουργία του nfc προκειμένου να πληρωθείτε για κάποιο επίδομα.

Πιο συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι κάποιου επιδόματος, θα πρέπει να ζητήσουν εναλλακτικές λύσεις, όπως για παράδειγμα να χρησιμοποιήσουν το smartphone ενός συγγενικού προσώπου.