Νυχτερινό ρεύμα 2023: Ποιο είναι το ωράριο και πως κάνουμε αίτηση;

νυχτερινο ρευμα, ωραριο, αιτηση

Ποιο το ωράριο και ποιες οι ώρες για το νυχτερινό ρεύμα; Πότε αλλάζει και τι θα πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές;

Πολλοί πιστεύουν ότι το νυχτερινό ρεύμα έχει να κάνει με το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Είναι δύο έννοιες διαφορετικές και δεν υπάρχει καμμία σχέση μεταξύ τους. Δείτε στο παρακάτω βίντεο, πότε ενεργοποιείται το φθηνό ρεύμα.

Θα πρέπει να ξέρετε ότι υπάρχει το θερινό και χειμερινό ωράριο όσον αφορά το νυχτερινό ρεύμα. Δείτε παρακάτω, πότε γίνεται η αλλαγή στο θερινό ωράριο και τι ισχύει για αυτή την επιδότηση.

Από 1η Νοεμβρίου εφαρμόζεται το οικιακό τιμολόγιο με χρονοχρέωση (μειωμένο νυχτερινό) τμηματικού ωραρίου. Το νυχτερινό ρεύμα ισχύει κάθε χρόνο μέχρι 30 Απριλίου 2022.

Οι ώρες για το χειμερινό νυχτερινό ρεύμα είναι από τις 02:00 μέχρι 8 το πρωί και 15:00-17:00, για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών.

Από τις 2 τα ξημερώματα μέχρι 8 το πρωί και 15:30-17:30, για τους πελάτες των μη διασυνδεμένων νησιών.

Για τους πελάτες που εφαρμόζεται οικιακό τιμολόγιο με χρονοχρέωση (μειωμένο νυχτερινό) συνεχούς ωραρίου, ισχύει το υφιστάμενο ωράριο 23:00 έως 07:00.

Μετά το τέλος Απριλίου μας αποχαιρετά και η χειμερινή περίοδος του νυχτερινού ρεύματος, του οποίου το κόστος είναι κατά 30% περίπου μειωμένο σε σχέση με το κανονικό.

Νυχτερινό ρεύμα: Πότε ξεκινά το θερινό ωράριο, και ποιες οι ώρες με φθηνότερη χρέωση;

Κατά την καλοκαιρινή περίοδο το ωράριο στο νυχτερινό ρεύμα διαφοροποιείται. Πιο συγκεκριμένα, από την 1η Μάϊου έως και την 31η Οκτωβρίου ισχύει κατά τις ώρες 23:00 – 07:00.

Σημειώνεται ότι το συνεχές ωράριο ρεύματος που είναι από τις 23:00 έως 07:00 για όλο το έτος, δεν εφαρμόζεται πλέον σε νέους καταναλωτές και εξακολουθεί να ισχύει μόνο στους καταναλωτές οι οποίοι το έχουν ήδη.

Οι καταναλωτές που έχουν το συνεχές ωράριο μπορούν να το αλλάξουν και να λάβουν το τμηματικό, εφόσον το επιθυμούν, δεν μπορούν, όμως, να επανέλθουν στο συνεχές ωράριο.

Πως κάνουμε αίτηση για νυχτερινό ρεύμα;

Εφόσον θέλετε, μπορείτε να προχωρήσετε στην αίτηση για το νυχτερινό ρεύμα. Τα τιμολόγια χρέωσης της ζώνης κανονικής χρέωσης και της ζώνης μειωμένης χρέωσης καθορίζονται από τους Προμηθευτές Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Στην περίπτωση που επιθυμείτε μετρητή με χρονοχρέωση, μπορείτε να υποβάλετε την αίτηση για το νυχτερινό ρεύμα, εφόσον ο λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος εκδίδεται στο όνομά σας.

Μπορείτε να το κάνετε στην εφαρμογή του ΔΕΔΔΗΕ ή τηλεφωνικά στο 800 400 4000. Η δαπάνη για την ενεργοποίηση της χρονοχρέωσης ανέρχεται σε 34,00 € συν ΦΠΑ.