Πότε αρχίζουν οι νταντάδες της γειτονιάς 2022;

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε για το πρόγραμμα νταντάδες της γειτονιάς καθώς σύμφωνα με την ΚΥΑ που πήρε ΦΕΚ δημιουργείται το ntantades.gov.gr.

Στο ntantades.gov.gr θα υποβληθούν οι αιτήσεις των νταντάδων αλλά και των γονέων. Οι αιτήσεις ξεκινούν στις 29 Μαρτίου 2022.

Ανοίγει την Τρίτη, 29 Μαρτίου 2022, η πλατφόρμα ntantades.gov.gr και το «Μητρώο Επιμελητών», όπου θα εγγραφούν όσες και όσοι επιθυμούν να πιστοποιηθούν και να βρουν εργασία ως επιμελήτριες και επιμελητές στο πλαίσιο του προγράμματος νταντάδες της γειτονιάς.

Το πρόγραμμα νταντάδες της γειτονιάς, αφορά την φροντίδα βρεφών και νηπίων ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών στα σπίτια και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζόμενων γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και ιδιαίτερα των μητέρων, για τη χρήση πιστοποιημένων υπηρεσιών φροντίδας των παιδιών τους.

Το πρόγραμμα νταντάδες της γειτονιάς, αφορά την φροντίδα βρεφών και νηπίων ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών στα σπίτια
Νταντάδες της Γειτονιάς – ntantades.gov.gr: Πού θα εφαρμοστεί, Φωτογραφία Luana Azevedo unsplash

Σε πρώτη φάση, το πρόγραμμα νταντάδες της γειτονιάς, θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε 32 δήμους της χώρας και, στη συνέχεια, θα υλοποιηθεί σε όλη την επικράτεια. Στην Εύβοια, θα εφαρμοστεί στους δήμους της βόρειας Εύβοιας.

Ειδικότερα, για την εγγραφή τους στις νταντάδες της γειτονιάς, είναι απαραίτητη η συμπλήρωση ή η ανάρτηση των παρακάτω στοιχείων όπως δελτίο ταυτότητας, άδεια διαμονής, αντίγραφο τίτλου επαγγελματικής εκπαίδευσης, πρόσφατα (εντός τελευταίου τριμήνου) πιστοποιητικά ή γνωματεύσεις ιατρών για την καλή ψυχική υγεία, δερματολόγου ή ιατρού γενικής ιατρικής.

Οι νταντάδες της γειτονιάς θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό πρώτων βοηθειών για βρέφη και παιδιά. Αναγνωρισμένο πιστοποιητικό ελληνομάθειας και αντίγραφο ποινικού μητρώου γενικής χρήσης σε ισχύ.