Ποια προγράμματα ΟΑΕΔ 2022 δίνουν πάνω από 900 ευρώ;

Ανοιχτά προγράμματα έρχονται για ανέργους του ΟΑΕΔ αλλά και επιδοτήσεις για επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα.

Ο ΟΑΕΔ παρέχει πρόγραμμα 2ης επιχειρηματικής ευκαιρίας για χιλιάδες άνεργους, πρώην αυτοαπασχολούμενους, προσφέροντας επιχορήγηση μέχρι αρκετών χιλιάδων ευρώ.

Τα προγράμματα ΟΑΕΔ αφορούν πάνω από 55.000 εργαζόμενους. Τα προγράμματα ΟΑΕΔ αφορούν πάνω από 55.000 εργαζόμενους, με μισθό 933 ευρώ.

Την ίδια ώρα προετοιμάζονται αλλά έντεκα προγράμματα που θα τρέξουν μέχρι τέλος του χρόνου.

Στόχος των προγραμμάτων είναι και η μείωση της ανεργίας σε περιοχές, κλάδους και σε ομάδες ανέργων που πλήττονται περισσότερο. Ανοιχτά για υποβολή αιτήσεων βρίσκονται οκτώ προγράμματα του ΟΑΕΔ, ενώ άλλα έντεκα πρόκειται να υλοποιηθούν εντός τριμήνου, είτε με συγχρηματοδότηση είτε μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Θα υπάρχει ειδικό πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 3.400 ανέργων, πρώην εργαζομένων στις επιχειρήσεις που επλήγησαν λόγω της απολιγνιτοποίησης στις Περιφέρειες της Δυτικής Μακεδονίας και της Πελοποννήσου.

Επίσης, πρόγραμμα προεργασίας για 2.000 άνεργους νέους ηλικίας 18-29 ετών των περιοχών των Περιφερειών της Δυτικής Μακεδονίας και της Πελοποννήσου.

Την ίδια ώρα προετοιμάζονται αλλά έντεκα προγράμματα που θα τρέξουν μέχρι τέλος του χρόνου.
Την ίδια ώρα προετοιμάζονται αλλά έντεκα προγράμματα που θα τρέξουν μέχρι τέλος του χρόνου. φωτ:Hunters Race, Unsplash

Υπάρχει και πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω στις λιγότερο Ανεπτυγμένες Περιφέρειες με έμφαση σε μακροχρόνια ανέργους και σε ανέργους μεγαλύτερων ηλικιών.

Τα υπόλοιπα προγράμματα είναι τα ακόλουθα: πρόγραμμα Δεύτερης Επιχειρηματικής Ευκαιρίας, πρόγραμμα Επιταγής Επανένταξης στην Αγορά Εργασίας, πρόγραμμα Απασχόλησης Μακροχρονίως Ανέργων 55-67 ετών, πρόγραμμα Απασχόλησης Ανέργων για Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες και πρόγραμμα Εργονομικής Διευθέτησης του χώρου εργασίας για ΑμεΑ.