Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2022

ΟΑΣΘ Πρωτομαγιά 2022: Τι θα γίνει με τα λεωφορεία;

Πρωτομαγιά με στάση εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ σε διάφορες περιοχές ενώ θα επηρεάσει και τα υπόλοιπα ΜΜΜ.

Τι θα γίνει στη Θεσσαλονίκη με τον ΟΑΣΘ;

Στην 24ωρη απεργία της Πρωτομαγιάς θα συμμετέχουν και φέτος οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, τραβώντας… χειρόφρενο στα λεωφορεία αύριο Κυριακή.

Μάλιστα, εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ θα συμμετέχουν σε απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή, ανήμερα της Πρωτομαγιάς, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία για την εργατική Πρωτομαγιά, κάτι που σημαίνει ότι θα γίνουν ματαιώσεις και τροποποιήσεις δρομολογίων στον κεντρικό σιδηροδρομικό άξονα και τον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Τι είναι ανοιχτό την Πρωτομαγιά όπου τα συνδικάτα των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς κατεβαίνουν σε απεργίες και στάσεις εργασίας;

Την Πρωτομαγιά τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα έχουν απεργίες και στάσεις εργασίας θα τιμήσουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς την Εργατική Πρωτομαγιά, την Κυριακή 1η Μαΐου.

ΜΜΜ Πρωτομαγιά με ακινητοποιημένα τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς (μετρό γραμμές 1,2 & 3 και τραμ) την ημέρα της Πρωτομαγιάς.

Για την Δευτέρα 2 Μαΐου τα δρομολόγια στις γραμμές 1, 2, 3 του μετρό, καθώς και στο τραμ καθώς θα εκτελούνται με πρόγραμμα Κυριακής ενώ ακινητοποιημένα θα είναι και τα λεωφορεία της ΟΣΥ και τα τρόλεϊ την Κυριακή 1η Μαΐου στην αρχή και στο τέλος της βάρδιας.

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι στα παραπάνω μέσα μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται ως τις 10:00 π.μ. ενώ τα τελευταία δρομολόγια από τις 20:00 ή νωρίτερα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε να τιμήσει την Πρωτομαγιά με 24ωρη απεργία με αποτέλεσμα να υπάρξουν ματαιώσεις και τροποποιήσεις δρομολογίων την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Διαβάστε ακόμα