Εύβοια: Σήκωσαν στον ουρανό μια μεγάλη σημαία

Με περηφάνια ένα χωριό της Εύβοιας, ύψωσε την Ελληνική μας σημαία.

Από τα πιο ωραία νέα της μέρας είναι η κίνηση που έκανε το χωριό Οκτωνιά. Ο σύλλογος γονέων του δημοτικού σχολείου του χωριού Οκτωνιά έκανε μία εκδήλωση στο Καστρί. Μάλιστα προς τιμή των αγωνιστών του 1821 έφτιαξε μία πολύ μεγάλη σημαία που είναι ορατή από παντού.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε την στιγμή που η Ελληνική σημαία ανεμίζει πάνω στην κορυφή του χωριού.

Οκτωνιά: Ένα ορεινό χωριό στην Νότια Εύβοια

Η Οκτωνιά είναι ημιορεινό χωριό του ∆ήµου Κύµης – Αλιβερίου, το οποίο βρίσκεται στην κέντρο-ανατολική Εύβοια, στην κάτω πλευρά του κόλπου της Κύμης.

Το χωριό έχει τέσσερις συνοικίες, τα Αλώνια, το Πανωχώρι, το Κατωχώρι και την Παναγιά ενώ στην έκταση του συμπεριλαμβάνεται αρκετά μεγάλη παράκτια ζώνη.

Οκτωνιά: Δεν είναι μακρυά από την Αθήνα

Απέχει περίπου 2½ ώρες από την Αθήνα. Πιο συγκεκριμένα είναι 145 χιλιόμετρα μακρυά από την πρωτεύουσα.

Για να φτάσεις στην Οκτωνιά δεν είναι δύσκολο. Αφού φτάσεις στη Χαλκίδα, συνεχίζεις με κατεύθυνση την Νότια Εύβοια. Μετά το Αλιβέρι συνεχίζεις ευθεία μέχρι να δεις το χωριό Αυλωνάρι.

Όταν φτάσεις στο χωριό Αυλωνάρι, στρίβεις δεξιά και μετά από 8 χιλιόμετρα είσαι εκεί. Αποτελεί προορισμό τόσο για χειμερινή όσο και για θερινή αναψυχή. Όποτε και αν πας, θα βρεις μαγαζιά είτε για τον καφέ σου, είτε για να φας με την οικογένεια σου. Επίσης υπάρχει και η δυνατότητα διανυκτέρευσης.

Έχει πληθυσμό 455 κατοίκους, σύμφωνα με την Απογραφή του 2011.

Με τους παραλιακούς οικισµούς Άγιος Μερκούριος και Μουρτερή συναποτελούν την Τοπική Κοινότητα Οκτωνιάς, συνολικού πληθυσμού 650 κατοίκων.

Όλο τον χρόνο είναι ωραία να επισκεφθείς το χωριό Οκτωνιά που βρίσκεται στην Εύβοια. Τον χειμώνα μπορείς να συναντήσεις χιόνι ενώ το καλοκαίρι, η λέξη καύσωνας είναι παντελώς άγνωστη στην περιοχή.

Δείτε και άλλα νέα της Εύβοιας

Θα δακρύσεις αν δεις τι έκανε ένα σχολείο στην Εύβοια

Δες τι απίστευτο κρύβει το κινητό σου τηλέφωνο στο σπίτι σου

Ένας τέλειος γάμος στην Εύβοια! Δείτε τι καταπληκτικό έκαναν…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις και τα νέα από την Εύβοια με διαφορετική ματιά στο Newse.gr