Ονυχοδρόμια: Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο για τη γάτα σας!

Οι γάτες είναι ζώα ανεξάρτητα και δυναμικά και πέρα από την άνεση και τον ύπνο, αγαπούν πολύ το παιχνίδι! Όσοι έχουν γάτα γνωρίζουν πως μία από τις αγαπημένες συνήθειες της γάτας είναι το ξύσιμο των νυχιών της. Η γάτα έχει ανάγκη από τη φύση της να εξασκεί τα νύχια της.

Αντί να εξασκεί την αγαπημένη της δραστηριότητα πάνω σε υφάσματα, έπιπλα και άλλα αντικείμενα, μπορεί να το κάνει σε ένα ονυχοδρόμιο! Τα ονυχοδρόμια για γάτες, πέρα του ότι καλύπτουν την ανάγκη τους για εξάσκηση των νυχιών τους, τους προσφέρουν χαρά και διασκέδαση, αφού τα βλέπουν σαν παιχνίδι!

Το Petsamolis, με εμπειρία ετών στα κατοικίδια, μας έδωσε τις πολύτιμες συμβουλές του για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε ανάμεσα στα καλύτερα ονυχοδρόμια!

Λάβετε υπόψη το μέγεθος της γάτας και το ύψος του ονυχοδρόμιου

Το να διαλέξετε το κατάλληλο ονυχοδρόμιο για τη γάτα σας δεν είναι πάντα τόσο εύκολο. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αγορά, με πιο σημαντικούς την ηλικία και το μέγεθος της γάτας σας, αλλά και το ύψος του ονυχοδρόμιου.

Midwest ονυχοδρόμιο carnival

Τα ονυχοδρόμια διαφέρουν ανάλογα την ηλικία και τη σωματοδομή κάθε γάτας. Άλλες ανάγκες για παράδειγμα έχει ένα πολύ μικρό γατάκι και άλλες μια μεγαλύτερη γάτα. Ένα μεγάλο ονυχοδρόμιο για ένα πολύ μικρό γατάκι δεν είναι πάντα κατάλληλο και το αντίστροφο. Αγοράζοντας το σωστό μέγεθος, η γάτα σας θα είναι περισσότερο ικανοποιημένη και έτσι θα το χρησιμοποιεί περισσότερο.

Trixie νυχοδρόμιο mica 46cm γκρι ανοιχτό

Το ύψος επίσης παίζει σημαντικό ρόλο, καθώς οι περισσότερες γάτες χρειάζονται ψηλά σημεία για να μπορούν να σκαρφαλώνουν άνετα.

Σε κάθε περίπτωση εσείς γνωρίζετε καλύτερα τη γάτα σας και τις συνήθειες της, οπότε είναι σημαντικό να τις λάβετε υπόψη κατά την αγορά.

Σωστό σχέδιο και κατάλληλο υλικό

Υπάρχει τεράστια ποικιλία σχεδίων στην αγορά όσον αφορά τα ονυχοδρόμια, όπως και ποικιλία υλικών.

Ξεκινώντας από το σχέδιο, υπάρχουν επιλογές όπως απλά ονυχοδρόμια, ονυχοδρόμια με κλαδιά, με θέσεις για τη γάτα σας, με μπαλάκια, με διάφορα επίπεδα και λοιπά. Επίσης υπάρχουν διάφορα χρώματα και στυλ για να επιλέξετε ανάλογα με την προσωπικότητα και τις ανάγκες της γάτας σας. Είτε επιλέξετε κάτι απλό, είτε κάτι πρωτότυπο, αν της αρέσει τότε θα το χρησιμοποιεί καθημερινά!

Ferplast ονυχοδρόμιο merlin πρωτότυπη ξύλινη κατασκευή σε σχήμα πυραμίδας και χώρο ανάπαυσης

Φροντίστε το υλικό να είναι ανθεκτικό ώστε να αντέξει στη χρήση. Επιλέξετε υλικά που προτιμάει η γάτα σας, π.χ. σχοινί, βελούδο, ώστε να είστε βέβαιοι πως θα εκτιμήσει την αγορά σας! Επίσης, το ονυχοδρόμιο που θα επιλέξετε θα πρέπει να είναι σταθερό για την ασφάλεια της γάτας σας.

Gloria Παιχνίδι γάτας – βελούδινο ονυχοδρόμιο 35x90x70cm

Τέλος, τοποθετήστε το ονυχοδρόμιο στο σωστό μέρος. Τι εννοούμε με αυτό; Ένα μέρος όπου είναι εύκολα προσβάσιμο και η γάτα νιώθει οικειότητα και ασφάλεια.

Αν σας άρεσαν τα παραπάνω προϊόντα, μπορείτε να τα βρείτε εδώ: Midwest ονυχοδρόμιο carnival, Trixie νυχοδρόμιο mica 46cm γκρι ανοιχτό, Ferplast ονυχοδρόμιο merlin πρωτότυπη ξύλινη κατασκευή σε σχήμα πυραμίδας και χώρο ανάπαυσης και Gloria Παιχνίδι γάτας – βελούδινο ονυχοδρόμιο 35x90x70cm.