Ποιοι οι δικαιούχοι για τις πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ κτηνοτρόφων;

ΟΠΕΚΕΠΕ πληρωμές κτηνοτρόφων: Δείτε ποιοι κτηνοτρόφοι θα πάρουν επιπλέον χρήματα.

Οι κτηνοτρόφοι θα πάρουν λεφτά από το κράτος μιας και τα αιγοπρόβατα τους επλήγησαν από τις πυρκαγιές. Θα πληρωθούν όσοι επλήγησαν άμεσα και έμμεσα.

Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Μαρτίου 2022, μέσω του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), η πληρωμή ορισμένων κτηνοτρόφων.

Πρόκειται για δικαιούχους που εντάχθηκαν στο ειδικό καθεστώς ενίσχυσης των κτηνοτρόφων των Δήμων Μαντουδίου – Λίμνης -Αγίας Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού.

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Μαρτίου 2022, μέσω του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), η πληρωμή ορισμένων κτηνοτρόφων.
Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Μαρτίου 2022, μέσω του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), η πληρωμή ορισμένων κτηνοτρόφων. Φωτογραφία Gabriel Jimenez, unsplash

Συνολικά, πληρώθηκαν 478.320 ευρώ σε 205 κτηνοτρόφους της Βόρειας Εύβοιας, οι οποίοι επλήγησαν άμεσα ή έμμεσα από τις μεγάλες πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού.

Υπενθυμίζεται ότι η κοινή υπουργική απόφαση, δίνει αποζημίωση 40 ευρώ ανά αιγοπρόβατο στις άμεσα πληττόμενες κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Επίσης 20 ευρώ ανά αιγοπρόβατο στις έμμεσα πληττόμενες κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Η κυβέρνηση προχωρά με την εφαρμογή μέτρων είτε οριζόντια, είτε στοχευμένα, προκειμένου η περιοχή να αποκτήσει διατηρήσιμες προοπτικές ανάκαμψης, σε συνδυασμό, φυσικά, και με το υπό εξέλιξη σχέδιο ανασυγκρότησης.