Πότε
Πότε

Πότε θα γίνει η παρέλαση την 25η Μαρτίου 2024 και τι ώρα;

Η ερώτηση πολλών λίγο πριν την παρέλαση είναι για την ώρα που ξεκινά η μαθητική και η στρατιωτική παρέλαση

παρέλαση, 25 Μαρτίου, πότε, ώρα
Πότε ξεκινά η παρέλαση την 25η Μαρτίου και τι ώρα ξεκινά

Η 25 Μαρτίου, είναι η επέτειος της απελευθέρωσης της χώρας μας και πολλοί ρωτούν πότε θα γίνει η παρέλαση και τι ώρα.

Είναι δεν είναι καλός ο καιρός, πολλοί θα συγκεντρωθούν για να δουν από κοντά την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση. Δείτε τι ώρα θα γίνει η παρέλαση.

Η παρέλαση την 25η Μαρτίου 2024 θα γίνει όχι μόνο στην Αθήνα αλλά σε κάθε πόλη και μικρό χωριό της χώρας μας για την επέτειο όπου η Ελλάδα είπε το ΌΧΙ.

Τι γιορτάζουμε στις 25 Μαρτίου;

Η 25η Μαρτίου είναι θρησκευτική και εθνική γιορτή. Είναι θρησκευτική, γιατί γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και εθνική, γιατί η ημέρα αυτή σηματοδοτεί την έναρξη της ελληνικής επανάστασης ενάντια στην οθωμανική κυριαρχία το 1821.

Πότε θα γίνει η παρέλαση την 25η Μαρτίου 2024;

Η ώρα της παρέλασης είναι από τις 11 το μεσημέρι στις μεγάλες πόλεις όπως Αθήνα και Θεσσαλονίκη και στα χωριά γύρω στις 10 το πρωί.

Ήδη, σε κάθε πόλη έχουν ανακοινωθεί οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ξεκινήσουν από τις 6 το πρωί της ημέρας που θα γίνει η παρέλαση.

Η στρατιωτική παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί και θα μεταδοθεί από το κρατικό κανάλι.

Η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα θα λάβει χώρα την Δευτέρα 25 Μαρτίου στις 11 το πρωί, παρουσία της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας.

Για την στρατιωτική παρέλαση αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε μια μεγάλη ακτίνα στο κέντρο της Αθήνας από το Σύνταγμα μέχρι την πλατεία Καραϊσκάκη στο Μεταξουργείο.