ΔΥΠΑ προγράμματα: Που ανοίγουν θέσεις εργασίας;

δυπα προγραμματα

Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα ΔΥΠΑ και έχει να κάνει με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και στους Δήμους Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Γορτυνίας, Σπάρτης, Οιχαλίας και Καλαμάτας.

Ωφελούμενοι στα προγράμματα ΔΥΠΑ, είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Θα πρέπει να έχουν εργαστεί από 1/1/2019 και μετά στον τομέα της ενέργειας (ΔΕΗ), στον τομέα των μεταφορών και χωματουργικών εργασιών που σχετίζονται με την εξόρυξη λιγνίτη, σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του χονδρικού και λιανικού εμπορίου, της εστίασης και στον τομέα του τουρισμού και σε άλλες επιχειρήσεις.

Τα προγράμματα ΔΥΠΑ έχουν διάρκεια από 12 μέχρι 18 μήνες, το ποσοστό επιχορήγησης μισθού και εισφορών κυμαίνεται μεταξύ 75% και 100%, ενώ το ποσό επιχορήγησης κυμαίνεται από 700 ευρώ έως 933 ευρώ μηνιαία και από 8.397 ευρώ έως 16.794 ευρώ.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα υποβάλλουν την αίτησή τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στη διεύθυνση που είναι στην παρένθεση. (https://www.ependyseis.gr/)