Πως θα φτιάξεις εύκολα το αγαπημένο σου παγωτό βανίλια;

Newse.gr Οικονομία, προκηρύξεις και επιδόματα. Ειδήσεις τώρα, από την Οικονομία, και την Κοινωνία. Τελευταία οικονομικά νέα και ειδήσεις από την Ελλάδα - NewsE

Το παγωτό έχει ενταχθεί στην ζωή μας όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά όλα τα χρόνια.

Θα σου πούμε μία συνταγή για παγωτό που σίγουρα θα σου αρέσει πολύ. Το παγωτό είναι καλή πηγή λήψης του γάλακτος και παρέχει στον οργανισμό σημαντικότατα θρεπτικά συστατικά όπως ασβέστιο, ριβοφλαβίνη, φώσφορο, πρωτεΐνη, μαγνήσιο, βιταμίνες Β12, Α, Β6, D και νιασίνη.

Το παγωτό βανίλια μπορεί να μην έρχεται πρώτο στις προτιμήσεις των μικρών μας φίλων, όμως αν το συνδυάσουμε με μπισκότο γίνεται πιο ελκυστικό και θα ξετρελαθούν με τη γεύση του.
Σας προτείνουμε μία εύκολη συνταγή με 5 υλικά ιδανική για μικρούς και μεγάλους!

 

ΥΛΙΚΑ για την συνταγή για παγωτό:

• 1 κουτί ζαχαρούχο

• 1 κουτί νερό

• 1 φακελάκι σαντιγί (Γιώτης γκαρνί)

• 3 κουταλιές λικέρ

• 1 πακέτο Cookies σοκολάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ για την συνταγή για παγωτό:

1. Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το ζαχαρούχο.

2. Στη συνέχεια, αφού γεμίσουμε το ίδιο κουτί με νερό το ρίχνουμε μέσα.

3. Αρχίζουμε να χτυπάμε ρίχνοντας σιγά σιγά το φακελάκι με τη σαντιγύ.

4. Έπειτα, προσθέτουμε το λικέρ και χτυπάμε μέχρι να γίνει κρέμα.

5. Αμέσως μετά αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ όπου θα διατηρήσουμε το παγωτό.

6. Τρίβουμε από πάνω τα Cookies και ανακατεύουμε ελαφριά.

7. Διατηρείται στην κατάψυξη.

Πώς να σερβίρετε το παγωτό σαν φρέσκο και χωρίς να «σπάσετε» το κουτάλι σας…

Καταπληκτικές συμβουλές για το πως να σερβίρετε το παγωτό, βρήκαμε στο newsbomb.gr.

Πόσες φορές έχει τύχει σε όλους να βγάλουμε το παγωτό από την κατάψυξη του ψυγείου μας και να είναι σαν… πέτρα, με αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε να το σερβίρουμε.

Αυτό συμβαίνει γιατί το παγωμένος αέρας της κατάψυξης έρχεται σε επαφή με το κουτί του παγωτού με αποτέλεσμα να το σκληραίνει. Υπάρχει όμως λύση να μην ξανασυμβεί αυτό και να απολαύσουμε το παγωτό μας, με ένα απλό κόλπο.

– Τοποθετούμε το κουτί του παγωτού μέσα σε ένα πλαστικό αεροστεγές σακουλάκι

– Αφαιρούμε όσο περισσότερο αέρα μπορούμε από το σακουλάκι

– Κλείνουμε το πλαστικό φερμουάρ

– Τοποθετούμε στην κατάψυξη