Παγωτό: Εύκολη συνταγή

παγωτο, ευκολη συνταγη

Τα λιπαρά του παγωτού προέρχονται από το λίπος του γάλακτος και αυξάνουν την ενεργειακή αξία του παγωτού.

Tο παγωτό σοκολάτα έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά σε σχέση με τα υπόλοιπα παγωτά. Δεν έχουν όλα τα τα κορεσμένα λιπαρά οξέα αρνητική επίπτωση στο λιπιδαιμικό προφίλ, και παράδειγμα αυτού είναι το στεατικό οξύ που περιέχεται στη σοκολάτα.

Το παγωτό βανίλια μπορεί να μην έρχεται πρώτο στις προτιμήσεις των μικρών μας φίλων, όμως αν το συνδυάσουμε με μπισκότο γίνεται πιο ελκυστικό και θα ξετρελαθούν με τη γεύση του, αν ακολουθήσεις βέβαια την συνταγή που θα σου πούμε.
Σας προτείνουμε μία εύκολη συνταγή με 5 υλικά για παγωτό βανίλια ιδανική για μικρούς και μεγάλους!

ΥΛΙΚΑ για παγωτό βανίλια (συνταγή):

• 1 κουτί ζαχαρούχο

• 1 κουτί νερό

• 1 φακελάκι σαντιγί (Γιώτης γκαρνί)

• 3 κουταλιές λικέρ

• 1 πακέτο Cookies σοκολάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ για παγωτό βανίλια (συνταγή):

1. Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το ζαχαρούχο.

2. Στη συνέχεια, αφού γεμίσουμε το ίδιο κουτί με νερό το ρίχνουμε μέσα.

3. Αρχίζουμε να χτυπάμε ρίχνοντας σιγά σιγά το φακελάκι με τη σαντιγύ.

4. Έπειτα, προσθέτουμε το λικέρ και χτυπάμε μέχρι να γίνει κρέμα.

5. Αμέσως μετά αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ όπου θα διατηρήσουμε το παγωτό.

6. Τρίβουμε από πάνω τα Cookies και ανακατεύουμε ελαφριά.

7. Διατηρείται στην κατάψυξη.

Τα «υπέρ» του παγωτού

Είναι λανθασμένη η άποψη ότι το παγωτό δεν έχει διατροφική αξία αντιθέτως, είναι τρόφιμο που περιέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών, όπως διαβάζουμε στο newsbeast.gr.

– Το παγωτό είναι καλή πηγή λήψης του γάλακτος και παρέχει στον οργανισμό σημαντικότατα θρεπτικά συστατικά όπως ασβέστιο, ριβοφλαβίνη, φώσφορο, πρωτεΐνη, μαγνήσιο, βιταμίνες Β12, Α, Β6, D και νιασίνη.

– Το παγωτό περιέχει επίσης κακάο, ξηρούς καρπούς και φρούτα. Το κακάο και οι ξηροί καρποί περιέχουν πολυφαινόλες, οι οποίες είναι γνωστές για την αντιοξειδωτική τους δράση.

– Το μεγαλύτερο μέρος των πρωτεϊνών στο παγωτό προέρχονται από το γάλα και είναι υψηλής βιολογικής αξίας.

– Τα λιπαρά του παγωτού προέρχονται από το λίπος του γάλακτος και αυξάνουν την ενεργειακή αξία του παγωτού. Το παγωτό σοκολάτα έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά σε σχέση με τα υπόλοιπα παγωτά. Δεν έχουν όλα τα τα κορεσμένα λιπαρά οξέα αρνητική επίπτωση στο λιπιδαιμικό προφιλ, και παράδειγμα αυτού είναι το στεατικό οξύ που περιέχεται στη σοκολάτα.