Όλοι μας όταν είμαστε στην κουζίνα ψάχνουμε για μία πανεύκολη συνταγή για τις καλύτερες δίπλες όπως της γιαγιάς.
Οι δίπλες της γιαγιάς έχουν μείνει ανεξίτηλες στην μνήμη μας και όλοι θυμόμαστε αυτή την γευστική απόλαυση όταν ήμασταν παιδιά. Τα χρόνια πέρασαν και αυτό που αναζητάμε είναι να φτιάξουμε και εμείς αυτό το γλυκό και να βρούμε μια πανεύκολη συνταγή. Δεν νομίζουμε ότι είναι δύσκολο αρκεί να εφαρμόσουμε κατά γράμμα την παρακάτω συνταγή.
Οι δίπλες είναι ένα γλυκό που μπορείτε να φτιάξετε όλοι σας! Το τέλειο γλυκό των Χριστουγέννων. Εκτός από τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, οι δίπλες είναι ένα γλυκό και έχει και αυτό την τιμητική του αυτές τις μέρες. Φτιάξτε τες με τη δική μας συνταγή και σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας.
Αυτά τα υλικά θα χρειαστείτε για τις δίπλες της γιαγιάς:
• 3 αυγά ολόκληρα
• 3 κρόκους
• 3 γεμάτες κουταλιές της σούπας ζάχαρη
• ελάχιστο αλάτι
• ξύσμα λεμονιού
• 2 κ.τ.σ κονιάκ
• αλεύρι όσο πάρει για όλες τις χρήσεις
• λίγο λάδι
Για το σιρόπι
• 2 φλιτζ. του τσαγιού ζάχαρη
• 1 φλιτζ. του τσαγιού μέλι
• 2 φλιτζ. του τσαγιού νερό
Μια πανεύκολη συνταγή για τις δίπλες της γιαγιάς:
– Χτυπήστε τα αυγά τα ολόκληρα μαζί με τους κρόκους και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
– Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού, το κονιάκ τόσο αλεύρι όσο χρειαστεί για να έχετε μια ζύμη κάπως σφιχτή.
– Βουτήξτε τα χέρια σας στο λάδι και ζυμώστε
– Σκεπάστε τη ζύμη αφήστε τη να ξεκουραστεί μισή ώρα.
– Ανοίξτε κομμάτια ζύμης σε λεπτά φύλλα και με ένα οδοντοτό κοπτάκι (ώστε να έχει σχέδια) κόψτε σε διάφορα σχήματα
– Βάλτε σε μια κατσαρόλα μπόλικο σπορέλαιο και μόλις κάψει αρκετά βάλτε μέσα τις δίπλες σας να τις τηγανίσετε (όπως τους λουκουμάδες)
– Βράστε το σιρόπι, αφήστε το να κρυώσει και βουτήξτε μέσα τις δίπλες σας.
– Τέλος πασπαλίστε με μπόλικα τριμμένα καρύδια και κανέλα.
Καλή επιτυχία.