Ποιες είναι οι επικρατέστερες ημερομηνίες που ακούγονται για την έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων;
Πολλές αλλαγές θα φέρουν φέτος οι πανελλήνιες εξετάσεις 2022.
Δεν υπάρχει εικόνα το τι θα γίνει με το μηχανογραφικό αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ξεκινήσουν νωρίτερα.
Οι ημερομηνίες έναρξης είναι η ερώτηση πολλών υποψηφίων. Ακόμα δεν είναι κάτι οριστικό αλλά σίγουρα θα είναι διαφορετικές σε σύγκριση με πέρσι όταν ο κορονοϊός χτύπησε και την εκπαίδευση.
Ακόμα δεν είναι κάτι σίγουρο αλλά ακούγεται ότι οι φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα επιστρέψουν στην κανονικότητα πριν από την εποχή του κορονοϊού.
Ακούγεται ότι θα έχει σχέση η ημερομηνία έναρξης των πανελληνίων εξετάσεων με πέρσι όπου άρχισαν στις 15 Ιουνίου. Υπάρχει και άλλο σενάριο που λέει ότι θα κάνουν πρεμιέρα την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.
Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022 ή την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 αναμένεται, να ξεκινήσουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2022 και συνακόλουθα νωρίτερα θα πρέπει να περιμένουμε και την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής, όπως συνέβαινε και προ πανδημίας κορονοϊού.
Ακόμη, υπάρχει και δεύτερος σχεδιασμός για έναρξη τη Δευτέρα 6 Ιουνίου ή την Τρίτη 7 Ιουνίου 2022.
Αυτό που αλλάζει στις πανελλαδικές εξετάσεις είναι οι πρακτικές δοκιμασίες για τις στρατιωτικές σχολές που θα ολοκληρωθούν μέσα στην άνοιξη.
Οι πανελλήνιες εξετάσεις 2022 δεν θα έχουν μείωση της ύλης μιας και δεν υπήρξαν κενά και λειτούργησαν τα σχολεία χωρίς τηλεκπαίδευση.
Πριν από το Πάσχα έχουν προθεσμία οι πρυτάνεις να καταθέσουν προτάσεις για την αναδιάρθρωση των πανεπιστημίων τους.
Το υπουργείο παιδείας θέλει να ξεκινήσουν οι αλλαγές από φέτος, ακόμα κι αν είναι σε περιορισμένο βαθμό.
Ήδη οι υποψήφιοι των πανελληνίων θα συμπληρώσουν ένα διαφορετικό μηχανογραφικό καθώς υπάρχουν προσθήκες σχολών αλλά και «άνοιγμα» τμημάτων σε διαφορετικά επιστημονικά πεδία.
Το ίδιο ισχύει και για το μηχανογραφικό. Θα υπάρξει όπως και πέρσι διπλό μηχανογραφικό για τα πανεπιστήμια και θα υποβληθεί όπως και πέρυσι για πρόσβαση στα δημόσια ΙΕΚ.
Όσον αφορά την ελάχιστη βάση εισαγωγής, την ΕΒΕ όπως την λέμε, τα πανεπιστήμια θα έχουν την ευκαιρία να τροποποιήσουν τους συντελεστές.
Πολλά τμήματα, βλέποντας άδεια αμφιθέατρα, θα αλλάξουν τους συντελεστές. Έτσι θα τον μειώσουν για να εισέλθουν περισσότεροι φοιτητές.