Πότε έχει πανσέληνο Δεκεμβρίου 2023;

πανσεληνοσ δεκεμβριου 2023

Η ψυχρή πανσέληνος του Δεκεμβρίου, η μεγαλύτερη πανσέληνος του έτους, θα είναι εντυπωσιακή σε λίγες μέρες.

Εντυπωσιακές θα είναι οι εικόνες από την τελευταία πανσέληνο του 2023. Πρόκειται για τη λεγόμενη και «Ψυχρή Πανσέληνο» ή «Πανσέληνο της Μεγάλης Νύχτας», με τη φωτεινότητα της να φτάνει στο 100%.

Η προβληματική από πολλές απόψεις χρονιά του 2023 μας αποχαιρετά με τον καλύτερο και ομορφότερο δυνατό τρόπο, με μία λαμπρή πανσέληνο.

Οι εικόνες του φεγγαριού θα είναι πραγματικά ξεχωριστές. Η συγκεκριμένη Πανσέληνος ονομάζεται «Πανσέληνος της Μεγάλης Νύχτας», διότι είναι η πρώτη που ακολουθεί το χειμερινό ηλιοστάσιο, στις 21 Δεκεμβρίου.

Τα αμέσως επόμενα βράδια από την συγκεκριμένη ημερομηνία είναι τα μεγαλύτερα του έτους σε διάρκεια.

Το τελευταίο φεγγάρι της χρονιάς

Πρόκειται για το τελευταίο γεμάτο φεγγάρι της χρονιάς το οποίο θα είναι ορατό το πρώτο δεκαήμερο του μήνα.

Και ο Δεκέμβριος έχει ωραίο φεγγάρι. Κάθε μήνα έχουμε και μία πανσέληνο. Όπως και σε λίγες μέρες θα κάνει την εμφάνιση της στον Αττικό ουρανό και όχι μόνο, η πανσέληνος Δεκεμβρίου 2023.

Στις 27 Δεκεμβρίου έρχεται η πανσέληνος Δεκεμβρίου 2023 . Πανσέληνος ονομάζεται η σεληνιακή φάση κατά την οποία η σελήνη, ο μοναδικός δορυφόρος της Γης, φαίνεται “πασιφαής”.

Η πανσέληνος του Δεκεμβρίου 2023, θα είναι η μεγαλύτερη του έτους και θα κάνει το ντεμπούτο της την βραδιά της 27ης Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για το τελευταίο γεμάτο φεγγάρι της χρονιάς το οποίο θα είναι ορατό μέχρι και το πρωί της επομένης. Πολλοί αναγνώστες τους newse ρωτούν αν θα μπορούν να την απολαύσουν.

Όλα εξαρτιούνται από τα θέλω του καιρού. Αν είναι συννεφιασμένος και βροχερός, σίγουρα δεν θα μας δώσει την δυνατότητα να την απολαύσουμε την πανσέληνο του Δεκεμβρίου.

Ο καιρός είναι ένας ζωντανός οργανισμός και παίζει άμεσα ρόλο για το αν θα μας επιτρέψει να παρατηρήσουμε την πανσέληνο. Ακόμα και με τα μερομήνια δεν μπορούμε να έχουμε μια ακριβή εικόνα.

Πώς θα δείτε την Ψυχρή Πανσέληνο, την τελευταία του 2023

Αυτό σημαίνει ότι ολόκληρο το στραμμένο προς την Γη ημισφαίριό της φαίνεται ως ένας πλήρης φωτεινός κυκλικός δίσκος στον ουρανό.

Στη φάση της Πανσελήνου, η Σελήνη διέρχεται κατά το μεσονύκτιο από τον μεσημβρινό του τόπου που παρατηρείται, δηλαδή 12 ώρες ακριβώς μετά τη διάβαση του Ήλιου από τον ίδιο μεσημβρινό.

Κακά τα ψέμματα αλλά η πιο φωτεινή πανσέληνος είναι του Αυγούστου όπως βλέπουμε και στο βίντεο:

Συνεπώς την ώρα που ανατέλλει η πανσέληνος δύει ο Ήλιος. Η πανσέληνος αποκαλείται στην κοινή γλώσσα ή στη λογοτεχνία και ολόγιομο φεγγάρι.