Πανσέληνος Μαΐου 2023: Πότε πέφτει;

πανσεληνοσ μαιου

Θα μας εντυπωσιάσει για ακόμη μια φορά η πανσέληνος του Μαΐου 2023 που θα φτάσει στην κορύφωσή της τα μεσάνυχτα στον ουρανό.

Η Πανσέληνος του Μαΐου που είναι γνωστή και ως Φεγγάρι του Λουλουδιού που θα λάμψει σύντομα στον νυχτερινό ουρανό και θα προσφέρει μαγικές εικόνες.

Το βράδυ πρόκειται να στολίσει τον ουρανό ένα μοναδικό φαινόμενο, καθώς η πανσέληνος Μαΐου 2023 θα κάνει την εμφάνιση της.

Και ο Μάης έχει ωραίο φεγγάρι. Κάθε μήνα έχουμε και μία πανσέληνο.

Μάλιστα είναι μια ευκαιρία για τους ρομαντικούς να βγουν έξω και να χαρούν την υπέροχη βραδιά που δίνει η σελήνη εκείνη την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Πανσέληνος Μαΐου 2023 – Πότε είναι

Στις 16 Μάη 2022 είχε έρθει η πανσέληνος Μαΐου. Το 2023, η πανσέληνος Μαΐου θα μας επισκεφθεί στις 5 Μαΐου.

Λέγεται και πανσέληνος των λουλουδιών. Στα παλαιότερα χρόνια, η πανσέληνος του Μάη συνέπιπτε με το άνθισμα των λουλουδιών.

Όπως τον Απρίλιο είχαμε το Ροζ Φεγγάρι, τώρα έχουμε το Φεγγάρι των Λουλουδιών, το οποίο έρχεται να φέρει ρομαντισμό στη ζωή όλων μας, και εμείς είμαστε αρκετά τυχεροί για να το ζήσουμε κι αυτό.

Η συγκεκριμένη πανσέληνος είναι παραδοσιακά γνωστή και ως «Φεγγάρι των Λουλουδιών» στους Ινδιάνους της Αμερικής, επειδή πέφτει σε μια εποχή μεγάλης άνθησης των φυτών εν μέσω άνοιξης.

Άλλα ονόματα για την πανσέληνο του Μαΐου είναι:

-Το Φεγγάρι του Βατράχου (φυλή Cree)
-Το Φεγγάρι της Εκκόλαψης (φυλή Cree)
-Το Φεγγάρι της Φύτευσης (φυλές Dakota και Lakota)