Παραλίες Εύβοια: Μία τέλεια εξωτική παραλία χωρίς κύμα

Εύβοια παραλίες: Η ανακάλυψη ενός κρυμμένου θησαυρού πάντα ιντριγκάρει τους ανθρώπους.

Σε αυτή την περίπτωση δεν πρόκειται για το τσουβάλι με χρυσές λίρες από την κατοχή αλλά για ένα συμβολικό αντικείμενο. Ο σημερινός μας θησαυρός έχει να κάνει με την φωτογραφία που θα δείτε από την Βόρεια Εύβοια. Δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις για την μαγική αυτή τοποθεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Αυτό που κρύβεται πίσω από τα δόντια δεν …

Δες πως είχε γίνει χαμός κάποτε με απεργία στην Βόρεια Εύβοια

Πάθαμε πλάκα! Δες τι έκαναν οι κάτοικοι ενός μικρού χωριού στην Εύβοια

Εύβοια παραλίες: Με το βαθύ πράσινο και τους απόκρημνους βράχους

Μόλις βρεθείτε στη φύση της Βόρειας Εύβοιας πάρτε μια βαθιά ανάσα. Αφήστε να μπει μέσα σας η ιστορία και η μοναδική ατμόσφαιρα της περιοχής.  Πρόκειται για την παραλία Μέλουνα στον βόρειο Ευβοικό κάτω ακριβώς απο το όρος Καντήλι!

Εύβοια νέα: Προορισμοί στον νομό
Πηγή φωτογραφίας: facebook.com/AdventureEvia

Πυκνή βλάστηση και πεύκα

Όπως διαβάζουμε στο wikipedia.org, το Καντήλιο ή Κανδήλιο είναι βουνό της Εύβοιας με μέγιστο υψόμετρο 1.246 μέτρα. Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού, κατά μήκος των παραλίων του βόρειου Ευβοικού κόλπου. Η ανατολική του πλευρά καλύπτεται από πυκνή βλάστηση, κυρίως πεύκων, ενώ η δυτική του πλευρά έχει φτωχότερη βλάστηση. Στα νότια συνδέεται με το μεγαλύτερο βουνό της Εύβοιας, την Δίρφη.

Τι πρέπει να προσέξεις στις διακοπές σου;

Ανησυχείτε ότι κατά τη διάρκεια της απουσίας σας από το σπίτι θα γίνετε στόχος ληστών;

Σίγουρα κάνεις κάποια πράγματα πριν φύγεις από το σπίτι σου για να προστατευτείς, αλλά οι περισσότεροι (αν όχι όλοι), δεν δίνουμε σημασία στο ματάκι της πόρτας. Κι’ όμως πρέπει να το κλείνουμε γιατί, όπως διαβάζουμε στο dokari.gr,  οι ληστές μπορούν να βλέπουν μέσα από αυτό το τι γίνεται στο σπίτι!

Αν πάλι νομίζεις ότι αυτό δεν είναι αρκετό για να σε προστατέψει από τος επιτήδειους μπορείς επίσης να:

Μην αφήνεις γεμάτο το κουτί αλληλογραφίας

Όταν λείπουμε σε κάποιο ταξίδι συνήθως συσσωρεύονται μέσα στο κουτί αλληλογραφίας διάφοροι φάκελοι από το ταχυδρομείο και αυτό αποτελεί ισχυρή ένδειξη της απουσίας μας. Γι’ αυτό καλό θα είναι να πούμε σε κάποιο γείτονα να αδειάσει το κουτί ή να ζητήσουμε από το ταχυδρομείο να κρατήσει την αλληλογραφία μας μέχρι την επιστροφή μας.

Μην αλλάξεις τον προγραμματισμό καθαριότητας

Αν έχεις κάποιον άνθρωπο που σε βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού, μην αλλάξεις τις μέρες που έρχεται. Έτσι οι κλέφτες δεν θα αντιληφθούν ότι απουσιάζεις αφού κόσμος θα μπαίνει και θα βγαίνει από το σπίτι σου.

Άλλες συμβουλές:

Μην διαδίδεις την απουσία σου στα social media
Μην αποθηκεύεις κάπου μέσα στο σπίτι τα έξτρα κλειδιά που έχεις
Κράτησε ανοιχτές τις κουρτίνες
Μην κρατάς στο σπίτι αντικείμενα μεγάλης αξίας
Κλείδωσε την πόρτα του γκαράζ
Βάλε συναγερμό
Κλείνε το GPS που δείχνει πού μπορεί να είσαι