Αποτελέσματα
Αποτελέσματα

Παιδικές κατασκηνώσεις ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ 2024: Πότε οι αιτήσεις και τα αποτελέσματα

Πότε είναι οι αιτήσεις και τα αποτελέσματα για τις παιδικές κατασκηνώσεις 2024

παιδικεσ κατασκηνωσεισ 2024, αποτελεσματα
Παιδικές κατασκηνώσεις 2024: Πότε είναι οι αιτήσεις και τα αποτελέσματα

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για τις παιδικές κατασκηνώσεις 2024 – Πότε είναι οι αιτήσεις και πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα.

Κυκλοφόρησε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η υπουργική απόφαση που καθορίζει το ύψος του ημερήσιου τροφείου στις ιδιωτικές παιδικές κατασκηνώσεις για το έτος 2024.

Πιο συγκεκριμένα:

– Για τα παιδιά ασφαλισμένων, συνταξιούχων ή υπαλλήλων του e-ΕΦΚΑ, το ημερήσιο τροφείο ορίζεται στα 34,12 ευρώ κατ’ άτομο, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

– Για παιδιά με ειδικές ανάγκες ηλικίας 6-16 ετών, το ημερήσιο τροφείο για τα ειδικά κατασκηνωτικά προγράμματα ορίζεται στα 58,80 ευρώ κατ’ άτομο, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Η υπουργική απόφαση αφορά μόνο τις ιδιωτικές παιδικές κατασκηνώσεις. Το ύψος του ημερήσιου τροφείου στις δημόσιες παιδικές κατασκηνώσεις καθορίζεται από διαφορετική υπουργική απόφαση.

Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα για τις παιδικές κατασκηνώσεις;

Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις για παιδικές κατασκηνώσεις 2024; Πότε τα αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα βγαίνουν λίγες μέρες πριν τις 15 Ιουνίου κάθε χρόνου. Το 2023, βγήκαν τα αποτελέσματα για τις παιδικές κατασκηνώσεις ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) στις 13 Ιουνίου.

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για τις κατασκηνώσεις του ΟΑΕΔ (ΔΥΠΑ) 2023. Τα οριστικά μητρώα δικαιούχων και οι οριστικοί πίνακες αποκλειομένων του «Προγράμματος Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2023» αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ.

Την ίδια περίοδο θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για τις κατασκηνώσεις του ΟΑΕΔ (ΔΥΠΑ) 2024. Τα οριστικά μητρώα δικαιούχων και οι οριστικοί πίνακες αποκλειομένων του «Προγράμματος Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2024» θα αναρτηθούν στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/paidikes-kataskinwseis

Η πλατφόρμα για τις παιδικές κατασκηνώσεις σε ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ ενεργοποιείται λίγο πριν την έναρξη του καλοκαιριού.

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τις παιδικές κατασκηνώσεις;

Οι αιτήσεις για τις παιδικές κατασκηνώσεις συνήθως ξεκινούν στα τέλη του Μάη.

Το 2023, ξεκίνησε τη Δευτέρα 22.05.2023, η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για τη συμμετοχή τους στο «Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2023» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ-πρώην ΟΑΕΔ).

Η πλατφόρμα άνοιξε σταδιακά ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ των ενδιαφερόμενων δικαιούχων έως τις 27.05.2023 και ώρα 23:59 όπου παρέμεινε ανοικτή για όλα τα ψηφία ΑΦΜ.

Το 2022, ο ΟΑΕΔ είχε ξεκινήσει νωρίτερα με καταληκτική ημερομηνία για τις αιτήσεις στις 8 του Μάη 2022.

Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα για τις κατασκηνώσεις ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ;

Αρχές Ιουνίου βγαίνουν τα αποτελέσματα για τις κατασκηνώσεις ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ.

Το 2023, αναρτήθηκαν την Τετάρτη 7 Ιουνίου, τα προσωρινά μητρώα δικαιούχων και αποκλειομένων και το Μητρώο Παρόχων του Προγράμματος Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ.

Οι δικαιούχοι που καταθέτουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης κατά των αποτελεσμάτων αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/kataskenoseis/programmata-kataskenoseon-oaed

Πότε είναι οι αιτήσεις ΕΦΚΑ για παιδικές κατασκηνώσεις 2024;

Αρχές Ιουνίου ξεκινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής για τη θερινή κατασκηνωτική περίοδο 2024.

Μπορούν να χρησιμοποιήσουν το πρόγραμμα, τα έμμεσα μέλη, ηλικίας 6 έως 16 ετών, συγκεκριμένων κατηγοριών ασφαλισμένων και συνταξιούχων του e-ΕΦΚΑ, καθώς και των παιδιών των εργαζομένων στον e-ΕΦΚΑ.

Η έναρξη και η λήξη της κάθε κατασκηνωτικής περιόδου μπορεί να διαφοροποιείται ανά κατασκηνωτική επιχείρηση, σε κάθε περίπτωση, όμως, το χρονικό διάστημα διαμονής στην επιχείρηση είναι 15 ημέρες.

Πως κάνετε αιτήσεις για τις παιδικές κατασκηνώσεις ΕΦΚΑ

Θα πρέπει να ξέρετε ότι δικαιούχοι για τις παιδικές κατασκηνώσεις ΕΦΚΑ, είναι τα έμμεσα μέλη ηλικίας 6 έως 16 ετών συγκεκριμένων κατηγοριών ασφαλισμένων και συνταξιούχων του e-ΕΦΚΑ καθώς και των παιδιών των εργαζομένων στον Φορέα.

Θα χρειαστείτε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet για να κάνετε αίτηση για τις παιδικές κατασκηνώσεις ΕΦΚΑ.

Στη συνέχεια, οι αιτήσεις θα μοριοδοτηθούν με βάση το ύψος του πραγματικού οικογενειακού εισοδήματος. Αν επιλεγεί το παιδί σας μετά την αίτηση για τις παιδικές κατασκηνώσεις ΕΦΚΑ, θα ειδοποιηθείτε με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχετε δηλώσει, για να εκτυπώσετε την κάρτα κατασκηνωτή.

Πως κάνετε αιτήσεις για τις παιδικές κατασκηνώσεις ΟΑΕΔ;

Οι παιδικές κατασκηνώσεις ΟΑΕΔ ανήκουν σε ένα πρόγραμμα επιδότησης δικαιούχων για τη διαμονή των παιδιών τους ηλικίας 6 έως 16 ετών σε παιδικές κατασκηνώσεις που έχουν περιληφθεί στο «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ.

Τα παιδιά είναι απαραίτητο να έχουν επιταγή διαμονής σε παιδικές κατασκηνώσεις κατά την περίοδο του καλοκαιριού, από τα μέσα Ιουνίου έως τις αρχές Σεπτεμβρίου κάθε έτους.

Τα παιδιά μπορούν να διαμείνουν σε παιδική κατασκήνωση που επιλέγουν ελεύθερα από το μητρώο παρόχων της ΔΥΠΑ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο της κατασκήνωσης.

Οι δικαιούχοι γονείς και οι πάροχοι παιδικών κατασκηνώσεων υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που ορίζονται στη δημόσια πρόσκληση.

Για τις κατασκηνώσεις ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), θα υποβάλλετε αίτηση για να συμμετέχετε σε προγράμματα παιδικών κατασκηνώσεων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης ΔΥΠΑ.

Πού υποβάλλονται οι αιτήσεις για τις κατασκηνώσεις ΟΑΕΔ – ΔΥΠΑ

Θα χρειαστείτε είτε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet είτε τους κωδικούς ΔΥΠΑ. Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: Αρχική – Εργασία και ασφάλιση – Κατασκηνώσεις – Προγράμματα κατασκηνώσεων Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης ΔΥΠΑ

Ποιες άλλες κατασκηνώσεις υπάρχουν;

Υπάρχουν και οι αιτήσεις για το παραθερισμό των παιδιών στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού της πολεμικής αεροπορίας, σε κατασκηνώσεις το 2024.

Το ενδιαφερόμενο στρατιωτικό προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας πρέπει να υποβάλει την αίτηση ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας www.haf.gr στο πεδίο «Διαδικτυακές Υπηρεσίες», συνήθως μέχρι αρχές του Μάη.

Το πολιτικό προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας και τα στελέχη των Κοινών Σωμάτων πρέπει να υποβάλουν την αίτηση σε έντυπη μορφή, στη μονάδα-υπηρεσία τους.

Δείτε συγκεντρωτικά όλες τις πληροφορίες

Αιτήσεις και αποτελέσματα: ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ):

– Αιτήσεις: Αρχές Ιουνίου 2024 (ημερομηνία θα ανακοινωθεί)

– Αποτελέσματα: Αρχές Ιουλίου 2024 (προσωρινά)

– 15 Ιουλίου 2024 (οριστικά)

– Πλατφόρμα: https://www.dypa.gov.gr/paidikes-kataskinwseis

Αιτήσεις και αποτελέσματα ΕΦΚΑ:

– Αιτήσεις: Αρχές Ιουνίου 2024 (ημερομηνία θα ανακοινωθεί)

– Αποτελέσματα: 15 Ιουνίου 2024 (περίπου)

Διαδικασία υποβολής αίτησης ΔΥΠΑ:

– Ηλεκτρονική αίτηση μέσω gov.gr με κωδικούς Taxisnet

– Μοριοδότηση με βάση το οικογενειακό εισόδημα

-Ειδοποίηση μέσω email σε περίπτωση επιλογής

Διαδικασία υποβολής αίτησης ΕΦΚΑ:

– Ηλεκτρονική αίτηση μέσω Taxisnet

– Μοριοδότηση με βάση το οικογενειακό εισόδημα

– Εκτύπωση κάρτας κατασκηνωτή σε περίπτωση επιλογής

Επιπλέον επιλογές:

Παιδικές κατασκηνώσεις Πολεμικής Αεροπορίας:

– Ηλεκτρονική αίτηση μέσω www.haf.gr (μέχρι αρχές Μαΐου)

– Έντυπη αίτηση για πολιτικό προσωπικό (μέχρι αρχές Μαΐου)

Συμβουλές: Ενημερωθείτε για τις ημερομηνίες και τις διαδικασίες εγκαίρως. Συγκεντρώστε τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Υποβάλετε την αίτηση σας έγκαιρα. Ελέγξτε τακτικά τα αποτελέσματα.