Παραλίες: Το Σαρακήνικο είναι μία εξωτική παραλία της Εύβοιας

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια για αυτή την παραλία που θα σας δείξουμε…

Παραλίες Εύβοιας Σαρακήνικο: Οι Ευβοιώτες σίγουρα ξέρουν καλά περί τίνος πρόκειται μιας και μία φορά τουλάχιστον έχουν καταφέρει να την επισκεφθούν αυτή την εξωτική παραλία που είναι κρυμμένη μέσα στο πράσινο. Με το που θα φτάσεις εκεί, σίγουρα θα καταλάβεις πόσο ωραία είναι η ζωή. Το αεράκι, το πράσινο και το γαλάζιο της θάλασσας θα σε αποζημιώσουν για τον κόπο σου να φτάσεις εκεί.

Όσοι δεν έχετε πάει ποτέ σε αυτή την κρυμμένη παραλία της Εύβοιας, πάρτε χαρτί και μολύβι και καταγράψτε τους λόγους που πρέπει να πας να την ζήσεις από κοντά. Δεν είναι μία παραλία κοινή αλλά ένα μέρος όπου σταματούν τα ρολόγια και γίνεσαι άλλος άνθρωπος. Πρόκειται πράγματι για την πιο εντυπωσιακή, άγριας ομορφιάς και «αυθεντική» παραλία του Αιγαίου.

Μία παραλία αγαπημένη στην Βόρεια Εύβοια. Η παραλία Σαρακήνικο είναι μια μικρή μοναχική παραλία. Λίγα χιλιόμετρα πιο μακρυά στην Βόρεια Εύβοια είναι η μεγάλη και γνωστή παραλία της Αγίας Άννας. Πρόκειται για μια ήσυχη παραλία με κόλπο που την προστατεύει με απότομα βράχια. Την επισκέπτονται κυρίως όσοι ψάχνουν κάτι πιο ήσυχο για το καλοκαιρινό τους μπάνιο , οι ερωτευμένοι, και οι ρομαντικοί.

Υπάρχουν και αξιοθέατα στην περιοχή

Σύμφωνα με το wikipedia.org, βρήκαμε τα παρακάτω αξιοθέατα στην Αγία Άννα:

Το λαογραφικό μουσείο που λειτουργεί από το 1981, με παραδοσιακές φορεσιές, κοσμήματα, υφαντά, γεωργικά, οικιακά και άλλα εργαλεία και αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν στην καθημερινή τους ζωή οι κάτοικοι. Πρόσφατα το μουσείο μεταφέρθηκε σε καλύτερο και πιο άνετο χώρο και εμπλουτίστηκε με περισσότερα εκθέματα
Στο κέντρο του χωριού βρίσκεται η κεντρική πλατεία με τη εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου
Στην βόρεια πλευρά βρίσκεται ο ιερός ναός της Αγίας Άννας με την θαυματουργή εικόνα από όπου πήρε και το όνομά του ο οικισμός.

Παραλίες Εύβοιας: Αυτός ο παράδεισος λέγεται Σαρακήνικο

Παραλίες Εύβοιας: Σαρακήνικο [Πηγή φωτογραφίας: adventure evia/facebook.com]
Παραλίες Εύβοιας: Σαρακήνικο [Πηγή φωτογραφίας: adventure evia/facebook.com]

Επιδόματα σήμερα

Χαλκίδα: Ένα πελώριο ψάρι κολυμπούσε στη θάλασσα!

Πότε είναι οι δημοτικές εκλογές 2023;

Προσλήψεις εκπαιδευτικών 2023: Ποιοι θα βρουν εργασία

Ακολουθήστε το newse στο Google News  για να μάθετε πρώτοι όλες τις προκηρύξεις και τα επιδόματα