Πότε σταματάνε τα σχολεία για Χριστούγεννα 2023;

Χριστούγεννα 2023: Ποιες μέρες «πέφτουν» οι αργίες φέτος – Πότε ανοίγουν τα σχολεία μετά τις γιορτές

Οι ημέρες των Χριστουγέννων πλησιάζουν και μικροί και μεγάλοι περιμένουν τις μέρες ξεκούρασης στην πιο γιορτινή εποχή του χρόνου.

Φέτος τα Χριστούγεννα «πέφτουν» Δευτέρα. Αργία είναι και η επόμενη, δηλαδή η 26η Δεκεμβρίου, ημέρα Τρίτη, προσφέροντας τη δυνατότητα για ένα γιορτινό τετραήμερο, για όσους δεν εργάζονται Σαββατοκύριακο.

Παράλληλα, οι μαθητές θα πρέπει να αποφύγουν τις συζητήσεις με τους συγγενείς για το μέλλον και το σχολείο. Είναι Χριστούγεννα, όχι η στιγμή για αυτές τις ανησυχίες!

Η αγαπημένη περίοδος των μαθητών στα σχολεία είναι τα Χριστούγεννα όπου κλείνουν τα διδακτήρια και έρχεται ξεκούραση δύο εβδομάδων. Πότε κλείνουν φέτος τα σχολεία για Χριστούγεννα;

Τα Χριστούγεννα 2023 γιορτάζονται την Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα σχολεία θα κλείσουν για Χριστούγεννα 2023, λίγες μέρες νωρίτερα.

Πότε κλείνουν τα σχολεία για Χριστούγεννα 2023;

Συγκεκριμένα, τα σχολεία αναμένεται να κλείσουν την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023, δηλαδή τρεις μέρες πριν την παραμονή των Χριστουγέννων. Τα μαθήματα θα σταματήσουν λίγες μέρες πριν τις 25 Δεκεμβρίου που φέτος πέφτει Δευτέρα.

Πότε ανοίγουν τα σχολεία μετά τα Χριστούγεννα 2023;

Τα σχολεία θα ανοίξουν μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2024.

Στην ουσία, θα κερδίσουν οι μαθητές δύο παραπάνω ημέρες ξεκούρασης μιας και θα κλείσουν στις 22 Δεκεμβρίου αντί για 23 και θα ανοίξουν στις 9 Ιανουαρίου αντί 8.

Οι αργίες στην Ελλάδα το 2024 είναι οι εξής:

-1 Ιανουαρίου: Πρωτοχρονιά

-6 Ιανουαρίου: Θεοφάνεια

-25 Μαρτίου: Επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821

-28 Οκτωβρίου: Επέτειος της απελευθέρωσης της Ελλάδας από τους Τούρκους

-1η Νοεμβρίου: Ημέρα των νεκρών

-25 Δεκεμβρίου: Χριστούγεννα

– 26 Δεκεμβρίου: Δεύτερη ημέρα Χριστουγέννων

Επίσης, υπάρχουν και κάποιες κινητές αργίες, όπως η Μεγάλη Παρασκευή, το Σάββατο του Λαζάρου, η Κυριακή του Πάσχα, η Δευτέρα του Πάσχα, η Πρωτομαγιά, η Καθαρά Δευτέρα, η Κοίμηση της Θεοτόκου και η εορτή των Θεοφανείων.