Πασχαλινά κουλουράκια – Δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή για βουτυράτα, τραγανά πασχαλινά κουλούρια
Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε συνταγές για κουλουράκια. Τα ονομάζουν πασχαλινά κουλουράκια ή κουλουράκια της Λαμπρής.
Οι βασικές οδηγίες για τα Πασχαλινά κουλουράκια είναι απλές αλλά απαράβατες.
Θα πρέπει να έχεις όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου και μην αλλάξεις την αναλογία ούτε για 10 γραμμάρια. Μέτρα σωστά και έχε όλα τα υλικά μπροστά σου για να μην ξεχάσεις κανένα.
Με βάση τα έθιμα της Μεγάλης Εβδομάδας στα ελληνικά σπίτια πλάθουν Πασχαλινά κουλουράκια.
Η παρακάτω, είναι μια εύκολη συνταγή για Πασχαλινά κουλουράκια!
ΥΛΙΚΑ
2 φλ. ζάχαρη
4 αβγά
250 γρ. βούτυρο
½ φλ. γάλα
½ φλ. χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα πορτοκαλιού
1 κιλό αλεύρι
4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
½ κ.γ. σόδα
½ κ.γ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά. Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα. Προσθέτουμε το γάλα με το χυμό και το ξύσμα.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά με το μισό αλεύρι και αρχίζουμε να προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο άλλο. Βάζουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη όχι πολύ σκληρή, αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε τη ζύμη για ένα τέταρτο να ξεκουραστεί, πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλουμε και τα ψήνουμε στους 180° για 10′ -20′, ανάλογα με το μέγεθος.