Πατέρας και γιος πάλεψαν με την κακοκαιρία για να φτάσουν στο σημείο της βλάβης.
Πατέρας και γιος πάλεψαν με την κακοκαιρία για να φτάσουν στο σημείο της βλάβης.

Πατέρας και γιος στην περιοχή της Κύμης πάλεψαν με την κακοκαιρία

Πάλεψαν με την κακοκαιρία ένας πατέρας μαζί με τον γιο του. Δύο ντόπιοι που έβαλαν πλάτη και δούλεψαν ασταμάτητα, δείχνοντας τι σημαίνει αγάπη για τον τόπο.

Εύβοια – Χωρίς νερό έμεινε το Μετόχι μετά το τελευταίο χτύπημα της κακοκαιρίας. Η βλάβη εντοπίστηκε ψηλά, στον Προφήτη Ηλία, σε σημείο όπου η πρόσβαση είχε κλείσει.

Βλάβη στην κορυφή του βουνού

Η σφοδρή βροχόπτωση προκάλεσε μεγάλη ζημιά στην υδρομάστευση. Από εκείνη τη στιγμή, ολόκληρη η κοινότητα έμεινε χωρίς υδροδότηση.

Το πρόβλημα δεν ήταν μόνο τεχνικό. Ήταν και η απόσταση.

Άνοιξαν δρόμο 4 χιλιομέτρων μέσα στη λάσπη

Για να φτάσει το συνεργείο στο σημείο, έπρεπε να διανοιχτεί δρόμος από την αρχή. Τέσσερα χιλιόμετρα διαδρομής μέσα σε λάσπες και πέτρες.

Μπροστά μπήκε φορτωτής. Από πίσω, τρακτέρ, αγροτικά 4×4 και γουρούνα μετέφεραν σωλήνες και υλικά. Κάθε μέτρο ήθελε προσπάθεια.

Δεν έφυγαν ούτε όταν νύχτωσε

Η δουλειά δεν σταμάτησε όταν σκοτείνιασε. Αντίθετα, συνεχίστηκε με φακούς και κάτω από δύσκολες συνθήκες, μέχρι να ολοκληρωθεί η επισκευή.

Στόχος ένας: να γυρίσει το νερό στα σπίτια του Μετοχίου το ίδιο βράδυ.

Πατέρας και γιος μπροστά

Στην πρώτη γραμμή βρέθηκαν ο Δημήτρης Ντούρμας και ο γιος του Χρήστος. Δύο ντόπιοι που έβαλαν πλάτη και δούλεψαν ασταμάτητα, δείχνοντας τι σημαίνει αγάπη για τον τόπο.

Υπενθυμίζεται ότι είχαν ήδη αποκατασταθεί οι ζημιές στην Παραλία Μετοχίου και στον Μύλο. Η παρέμβαση στον Προφήτη Ηλία ήταν η τελευταία που απέμενε.

Πλέον η υδροδότηση έχει αποκατασταθεί πλήρως σε όλη την κοινότητα, με συντονισμένη προσπάθεια του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου και της ΔΕΥΑΚΑ.


AI Takeaways

  • Πού: Μετόχι Εύβοιας, περιοχή Προφήτη Ηλία, Δήμος Κύμης – Αλιβερίου.
  • Τι έγινε: Καταστροφή στην υδρομάστευση λόγω κακοκαιρίας, ολικό blackout νερού.
  • Επιχείρηση: Διάνοιξη 4 χλμ δρόμου με φορτωτή, μεταφορά υλικών με τρακτέρ, 4×4 και γουρούνα, εργασία μέχρι αργά τη νύχτα.
  • Πρωταγωνιστές: Δημήτρης και Χρήστος Ντούρμας, πατέρας και γιος.
  • Αποτέλεσμα: Πλήρης αποκατάσταση υδροδότησης σε όλη την κοινότητα.