Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2022

Πετρέλαιο θέρμανσης 2022: Θα δοθεί επιδότηση;

Ποια θα είναι η τιμή για το πετρέλαιο θέρμανσης 2022 – Θα δοθεί επιδότηση;

Το πετρέλαιο θέρμανσης πρόκειται να αρχίσει να διατίθεται και σίγουρα θα είναι πιο ακριβό σε σύγκριση με πέρσι. Πολλοί ρωτούν για το πότε ξεκινά το πετρέλαιο θέρμανσης. Η απάντηση είναι απλή. Όπως κάθε χρόνο η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου.

Ακούγεται ότι η τιμή του θα διαμορφωθεί στα 1,60 ευρώ το λίτρο. Για αυτό τον λόγο υπάρχει και το επίδομα θέρμανσης που θα ενισχύσει και άλλο τα νοικοκυριά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρσι το 2021 ξεκίνησε η σεζόν με την τιμή πετρελαίου στο 1,16 ευρώ. Μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, έκλεισε η τιμή του πετρελαίου με 1,60 ευρώ το λίτρο.

Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή
Πετρέλαιο θέρμανσης τιμή

Έτσι λοιπόν και φέτος ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με 1,60 ευρώ το λίτρο χωρίς την επιδότηση που ετοιμάζεται να δώσει το κράτος, η οποία και θα στοχεύσει στο να «σβήσει» μέρος αυτής της αύξησης που καταγράφει η τιμή του πετρελαίου και που θα αφορά όλους τους καταναλωτές.

Ειδικότερα η επιδότηση υπολογίζεται στα 0,25 λεπτά το λίτρο στην αντλία ώστε η τιμή έτσι να υποχωρήσει κοντά στο 1,35 ευρώ.

Δείτε το σχετικό βίντεο της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ:

Διαβάστε ακόμα