Πιστοποιητικά εμβολιασμού: Πότε καταργούνται;

Μπορεί κάποιες χώρες της Ευρώπης να έχουν προχωρήσει στην κατάργηση, στην Ελλάδα δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια επίσημη ενημέρωση.

Σε περίπτωση που πριν το καλοκαίρι αποφασιστεί να καταργηθούν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού δεν θα είναι κάτι για πάντα. Οι ειδικοί τονίζουν ότι μπορεί να επανέλθουν αν αυξηθεί η πίεση στο Σύστημα Υγείας.

Μπορεί σε άλλες χώρες να υπάρχει κατάργηση των πιστοποιητικών του εμβολιασμού, τι συμβαίνει όμως στην χώρα μας; Καταργούνται πιστοποιητικά εμβολιασμού;

Κάτι τέτοιο αρχίζει και ακούγεται για την χώρα μας και τίθεται και στις συνεδριάσεις των ειδικών.

Για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει οι δείκτες της πανδημίας να είναι ικανοποιητικοί και να μην έχουμε τόσα πολλά κρούσματα. Αν λοιπόν πέσουν τα κρούσματα, τότε ίσως να υπάρξει μία τέτοια εισήγηση.

Προς το παρών αυτό που θα συζητηθεί, είναι η μείωση των self test στα σχολεία. Την ίδια ώρα επιστήμονες τονίζουν πως το πιστοποιητικό εμβολιασμού ίσως καταργηθεί στους επόμενους ένα με δύο μήνες.

Τα πιστοποιητικά καταργούνται σε Μεγάλη Βρετανία ακόμα και στην Γαλλία.

Πότε λήγουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού;
Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Πότε καταργείται;

Τι λένε οι πληροφορίες για το πιστοποιητικό εμβολιασμού; Αν όντως καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα είναι για την εστίαση και τα καταστήματα. Άγνωστο αν θα ισχύει για την εργασία και την είσοδο στις δημόσιες υπηρεσίες. Άγνωστο αν ενεργοποιηθεί ξανά.

Αυτό που ισχύει σήμερα είναι ότι εάν κάποιος έκανε την δεύτερη δόση εμβολίου πριν από 7 μήνες είναι ανεμβολίαστος.

Μάλιστα πρέπει να κάνει rapid test δύο φορές την εβδομάδα για να εισέλθει στην δουλειά του είτε είναι σε δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα. Επιπροσθέτως δεν θα μπορεί να πάει σε κέντρα διασκέδασης, κλειστούς χώρους εστίασης, θέατρα, κινηματογράφους, μουσεία, εκθέσεις, συνέδρια και γυμναστήρια.

Πλήρως εμβολιασμένοι θεωρούνται μόνο εφόσον έχουν λάβει και την αναμνηστική δόση.