Αυτό είναι ένα νέο επίδομα από την ΔΥΠΑ

Ποιο είναι το νέο επίδομα από την ΔΥΠΑ;
Νέο επίδομα (πηγή φωτογραφίας: unsplash)

Νέο επίδομα έρχεται να δώσει η ΔΥΠΑ (ή αλλιώς ο πρώην ΟΑΕΔ) σε ανέργους. Εύκολα, γρήγορα και απλά θα μπορούν να πάρουν αυτό το νέο επίδομα οι δικαιούχοι. Μάλιστα θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση μέσα σε διάστημα δυο μηνών, μαζί με τα ανάλογα δικαιολογητικά, ώστε να λάβουν άμεσα το χρηματικό βοήθημα μέσω iBAN του τραπεζικού τους λογαριασμού.

Σύμφωνα με τον συντάκτη του newse, Γιώργο Κουτσελίνη, δεν είναι δικαιούχοι για το νέο επίδομα οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές, εργαζόμενοι σε τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέματα. Επίσης οι δικαιούχοι του επιδόματος μακροχρονίως ανέργων δεν μπορούν να λάβουν το νέο επίδομα μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης.

Αυτοί που θα πάρουν το νέο επίδομα, θα πρέπει να παραμένουν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων επί ένα μήνα μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας και το ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο ποσό. Για το 2022 είναι 12.619,22 €. Το ποσό αυτό αυξάνεται κατά 293,47 € κάθε ημερολογιακό έτος.

Επιδόματα σήμερα

Εύβοια: Έρχεται μεγάλη κακοκαιρία – Ποιοι πρέπει να αφήσουν τα σπίτια τους;

Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις δημοτικές εκλογές 2023;

Επιταγή ακρίβειας 2023: Θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα;

Ακολουθήστε το newse στο Google News  για να μάθετε πρώτοι όλες τις προκηρύξεις και τα επιδόματα