Πώς μπορούν τα εσώρουχα να βλάψουν την υγεία και τι πρέπει να προσέξουμε;

O ύπνος χωρίς εσώρουχα επιτρέπει στο σώμα μας και στις επίμαχες περιοχές να αναπνέουν. Με αυτόν τον τρόπο, πολλές γυναίκες αλλά και άνδρες μπορούν να αποφύγουν πολλές μολύνσεις. Τα βακτήρια που συγκεντρώνονται στο σώμα επιδεινώνονται όταν ιδρώνουμε. Το πρόβλημα αυτό μπορεί να επηρεάσει και τους άνδρες και να βλάψει τη γονιμότητα τους. Στις γυναίκες μπορεί να παρουσιάσει κολπίτιδες και άλλες παθήσεις πολύ πιο σοβαρές αν δεν προσέξουν την υγιεινή τους και τα εσώρουχα που φοράνε.

Εάν ο κόλπος της γυναίκας καλύπτεται συνεχώς – ειδικά με ένα ύφασμα που δεν απορροφά την υγρασία –  δημιουργείται ένα τέλειο έδαφος αναπαραγωγής βακτηρίων. Αυτό με την τριβή στα εσώρουχου, μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό και σοβαρές δερματικές μολύνσεις. Πολλοί γιατροί συμβουλεύουν οι γυναίκες να κοιμούνται  με  εσώρουχα που αερίζονται ή με νυχτικά που επιτρέπουν τον αερισμό της ευαίσθητης περιοχής.

Φορέστε γυναικεία εσώρουχα και ανδρικά εσώρουχα με οικολογικά υλικά φιλικά στο δέρμα.

Προσπαθήστε να φορέσετε  εσώρουχα  που είναι φιλικά στις αλλεργίες. Μπορείτε να μην ξανά φορέσετε όλα εκείνα τα σουτιέν και τα σλιπ θα σας προκαλέσουν αλλεργίες. Βρείτε σουτιέν από οργανικό βαμβάκι φιλικό προς την αλλεργία που καλύπτει την ανάγκη σας για άνεση και στυλ. Επίσης τα εσώρουχα από οικολογικό βαμβάκι, απορροφούν καλύτερα τον ιδρώτα και θα βοηθούν στην καταπολέμηση των μολύνσεων. Αν δεν μπορείτε να αποχωριστείτε το εσώρουχα σας το βράδυ, προτιμήστε εσώρουχα από οργανικό βαμβάκι χωρίς κάποιο ελαστικό στην σύνθεσή τους, φιλικά προς το δέρμα σας. Μπορείτε να επιλέξετε εσώρουχα από διπλή στρώση σε οργανικό βαμβάκι, που το εσωτερικό τους μέρος είναι κατασκευασμένο από 100% καθαρό μετάξι το οποίο είναι επίσης μη αλλεργιογόνο, εξαιρετικά απαλό και αφήνει το δέρμα σας να αναπνέει. Αποφεύγετε εσώρουχα με συνδετικά κορδόνια ή λάστιχα που μπορεί να προκαλέσουν αλλεργία. Πλύνετε καλά τα εσώρουχα σας πριν την πρώτη χρήση.

Τα μη αλλεργιογόνα εσώρουχα από οργανικό ύφασμα, δεν χρησιμοποιούν καμία από τις επιβλαβές χημικές ουσίες και τοξίνες που χρησιμοποιούνται συνήθως στην καλλιέργεια και την κατασκευή μη βιολογικών κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων. Τα λιπάσματα, οι βαφές, τα συντηρητικά και πολλά άλλα από τις χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, είναι γνωστό ότι έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις, κατά την επαφή με το δέρμα.

Ένα συνηθισμένο παράδειγμα, είναι το συντηρητικό φορμαλδεΰδης που χρησιμοποιείται για τη διατήρηση των ρούχων χωρίς ζάρες. Εάν αγοράσετε, οποιοδήποτε μη βιολογικό προϊόν ένδυσης για οποιονδήποτε λόγο, φροντίσετε να το πλύνετε πριν το φορέσετε πρώτη φορά, ώστε να μπορείτε να αποβάλετε όσες περισσότερες τοξίνες. Αυτό θα σας βοηθήσει πολύ εάν είστε ευάλωτοι σε αλλεργίες στο νάιλον. Χρησιμοποιήστε  οικολογικά  απορρυπαντικά για να πλύνετε τα εσώρουχα σας

Το είδος του  απορρυπαντικού που χρησιμοποιείται, μπορεί επίσης να παίξει  μεγάλο ρόλο  στην αντιμετώπιση των αλλεργιών. Πολλά απορρυπαντικά με τα οποία πλένουμε τα ρούχα μας αφήνουν υπολείμματα μετά την πλύση πάνω στο ρούχο.  Καλό θα ήταν σε αυτήν την περίπτωση να επιλέξετε στο πρόγραμμα του πλυντηρίου δεύτερο ξέβγαλμα. Ορισμένες ουσίες στα απορρυπαντικά, μπορούν εύκολα να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις στους ανθρώπους, ειδικά εάν δεν είναι καλής ποιότητας. Ειδικά για το πλύσιμο των εσωρούχων, ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε μόνο ειδικά  απορρυπαντικά, φιλικά προς την αλλεργία, ώστε να μην βρεθείτε μπροστά σε κάποιο καινούριο πρόβλημα ερεθισμού ή μόλυνσης ενώ προσπαθείτε να λύσετε κάποιο άλλο.