Πώς να κάνετε μετακόμιση με ασφάλεια

Η μετακόμιση είναι μια κατάσταση που έρχεται στους περισσότερους ανθρώπους. Αυτό συμβαίνει φυσικά για διαφορετικούς λόγους. Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε όλες τις παραμέτρους για μια ασφαλή μετακόμιση.

Βήμα 1: Ρίξτε μια ματιά στο χρονοδιάγραμμά σας

Πήρατε τη νέα δουλειά που σας μεταφέρει σε μια άλλη κατάσταση, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι έχετε ένα μήνα μπροστά σας για να μετακομίσετε. Είναι γεγονός ότι η μετακόμιση είναι μια δύσκολη διαδικασία. Όποια και αν είναι η κατάσταση της ζωής σας, ο χρόνος είναι ένα από τα μεγαλύτερα θέματα. Εάν έχετε το χρόνο να οργανώσετε, να συσκευάσετε, να φορτώσετε και να μεταφέρετε τα υπάρχοντά σας, ίσως να μπορείτε να μετακομίσετε μόνοι σας.

Εάν είτε δεν έχετε το χρόνο είτε, ειλικρινά, δεν θέλετε να αφιερώσετε όλο αυτό το διάστημα για να μετακομίσετε, θα πρέπει να εξετάσετε την πρόσληψη επαγγελματιών. Καθίστε με την οικογένειά σας και να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας. Συζητήστε το χρόνο που θα χρειαστεί για να μετακομίσετε και συγκρίνετε τον με τον χρόνο που έχετε στη διάθεση σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε αν η πρόσληψη επαγγελματιών είναι ο καλύτερος τρόπος.

Βήμα 2: Εξετάστε διαφορετικές προσεγγίσεις

Σήμερα, υπάρχουν περισσότερες επιλογές από ποτέ όταν πρόκειται για την πρόσληψη επαγγελματιών. Αλλά η συμμετοχή επαγγελματικής βοήθειας με την μετακόμιση σας δεν χρειάζεται να είναι μια προσέγγιση «όλα ή τίποτα». Υπάρχουν τρόποι για να μειώσετε το άγχος ενώ παράλληλα έχετε επίγνωση του κόστουςαπό τις προσφορές που θα πάρετε. Για να λάβετε την καλύτερη απόφαση με βάση τις ανάγκες σας, πρέπει να γνωρίζετε τι είδους υπηρεσίες υπάρχουν, ξεκινώντας από αυτές τις τέσσερις ευρείες προσεγγίσεις:

Κάντε μια μετακόμιση χωρίς επαγγελματίες: Αυτή η προσέγγιση απευθύνεται σε εκείνους που δεν έχουν περιθώριο στον κινητό προϋπολογισμό τους να προσλάβουν επαγγελματίες μετακινούμενους ή είναι απλώς φυσικοί DIY. Η επιλογή της μετακόμισης μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα, αλλά θα απαιτήσει επιπλέον χρόνο, προσπάθεια και προετοιμασία. Θα είστε υπεύθυνοι για την αγορά προμηθειών (όπως κιβώτια, χαρτί συσκευασίας, ταινία κ.λπ.), την ενοικίαση ενός φορτηγού και τη βοήθεια για την άρση βαρών.

Μίσθωση για τις συσκευές και έπιπλα

Εάν αισθάνεστε ότι μπορείτε να χειριστείτε τη συσκευασία, αλλά δεν θέλετε να είστε υπεύθυνοι για τη μεταφορά και την ανύψωση βαρών, η πρόσληψη μεταφορέων αυτοεξοπλισμού είναι μια καλή επιλογή για εσάς. Θα είστε υπεύθυνοι για την αγορά προμηθειών και τη συσκευασία των κουτιών σας, αλλά μπορείτε να προσλάβετε μεταφορείς επίπλων για να φροντίσουν τα υπόλοιπα.

Πληρώστε για επαγγελματίες συσκευαστές, αλλά μετακομίστε μόνοι σας

Εάν είναι η συσκευασία που σας αγχώνει περισσότερο, μεταφέρετε την εργασία σε έναν επαγγελματία. Οι επαγγελματίες συσκευαστές είναι εκπαιδευμένοι να αντιμετωπίζουν με προσοχή τα υπάρχοντά σας, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα υλικά για να διασφαλίσουν ότι τα πράγματα σας θα φτάσουν με ασφάλεια στη νέα σας τοποθεσία.

Η πρόσληψη συσκευαστών μπορεί να σας εξοικονομήσει τη συσκευασία και την επισήμανση του κουτιού τα μεσάνυχτα που μπορεί να προκαλέσει πολύ άγχος κατά τη διάρκεια της μετακόμισης. Μπορείτε να αναζητήσετε επαγγελματίες συσκευαστές στο διαδίκτυο. Αυτή είναι μια καλή προσέγγιση για εκείνους που δεν έχουν χρόνο να αφιερώσουν στην κουραστική συσκευασία ή για εκείνους που έχουν πολύτιμα αντικείμενα που πρέπει να αντιμετωπίζονται με επαγγελματική φροντίδα.

Επιλέγοντας να προσλάβετε μόνο μια υπηρεσία συσκευασίας σημαίνει ότι η μετακόμισητων βαρέων επίπλων έρχεται σε εσάς.

Προσλάβετε μεταφορείς πλήρους υπηρεσίας

Εάν έχετε λίγο χρόνο ή απλά θέλετε να μειώσετε το άγχος, η πρόσληψη μιας μεταφορικής εταιρείας για να κάνει τα πάντα για εσάς αξίζει τα χρήματα. Από τη μεταφορά των προμηθειών έως τη συσκευασία, την ανύψωση και τη μεταφορά, μπορείτε να αναθέσετε την όλη διαδικασία στους επαγγελματίες. Εάν επιλέξετε να ζητήσετε επαγγελματική βοήθεια με τη μετακόμισή σας, κατανοήστε τι πληρώνετε.

Βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνετε κάθε υπηρεσία που περιλαμβάνεται στην προσφορά σας. Υπάρχουν πολλές ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε σε μια μεταφορική εταιρεία πριν την προσλάβετε, οπότε φροντίστε να ψωνίσετε και να συγκρίνετε υπηρεσίες. Οι περισσότεροι μεταφορείς πλήρους υπηρεσίας αναλαμβάνουν την κάλυψη ζημιών, σε περίπτωση που τα υπάρχοντά σας έσπασαν κατά τη συσκευασία ή τη μεταφορά.

Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει ξανά τις πολιτικές κάλυψης ζημιών με τη μεταφορική εταιρεία πριν τους προσλάβετε.

Βήμα 3: Εξετάστε τον προϋπολογισμό σας

Στη συνέχεια, τα χρήματα είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας όταν αποφασίζετε να προσλάβετε επαγγελματίες. Είτε αποφασίσετε να προσλάβετε μια μεταφορική εταιρεία πλήρους υπηρεσίας είτε επιλέγετε να ακολουθήσετε μία από τις προσεγγίσεις που αναφέρθηκαν παραπάνω, αυτές οι υπηρεσίες θα πρέπει να ληφθούν υπόψη στον συνολικό προϋπολογισμό σας.