Πως
Πως

Πως θα φτιάξουμε πασχαλινά κουλουράκια με αμμωνία και πορτοκάλι;

Τα πασχαλινά κουλουράκια που τρώγαμε από τις γιαγιάδες μας είναι τα αγαπημένα μας και φέτος και ήρθε η ώρα να τα πλάσουμε!

Πώς θα φτιάξετε τις λιχουδιές που τρώμε πριν καλά καλά έρθει το Πάσχα κάποιοι κρυφά και άλλοι εντελώς απενοχοποιημένα δυό – δυό.

Υλικά για κουλουράκια πασχαλινά

2 φλ. ζάχαρη
4 αβγά
250 γρ. βούτυρο
½ φλ. γάλα
½ φλ. χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα πορτοκαλιού
1 κιλό αλεύρι
4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
½ κ.γ. σόδα
½ κ.γ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά.
Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα. Προσθέτουμε το γάλα με το χυμό και το ξύσμα.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά με το μισό αλεύρι και αρχίζουμε να προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο άλλο. Βάζουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη όχι πολύ σκληρή, αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε τη ζύμη για ένα τέταρτο να ξεκουραστεί, πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλουμε και τα ψήνουμε στους 180° για 10′ -20′, ανάλογα με το μέγεθος.