Πότε ανοίγει το α21 για το επίδομα παιδιού 2022;

Μετά από κάθε πληρωμή, λειτουργεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα «Α21 Επίδομα Παιδιού» έτσι ώστε όσοι δικαιούνται να το λάβουν, να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση

Πότε έκλεισε η πλατφόρμα α21

Στις 9 Σεπτεμβρίου 2022 έκλεισε προσωρινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21–Επίδομα Παιδιού, όπως άλλωστε συμβαίνει πριν από κάθε νέα πληρωμή, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία εκκαθάρισης της πληρωμής της 4ης δόσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Η καταβολή του επιδόματος έγινε στις 30 Σεπτεμβρίου 2022. Για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού, θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση η οποία αποθηκεύτηκε προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Πότε κλείνει και πότε ανοίγει το α21

Το α21 κλείνει 20 μέρες πριν από την καταβολή του επιδόματος παιδιού. Μέχρι τότε οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού θα κάνουν αίτηση Α21 στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ στον σύνδεσμο https://www.idika.gr/epidomapaidiou ή μέσω του διαδικτυακού τόπου opeka.gr, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Για να πάρει κανένας τα χρήματα από το επίδομα παιδιού α21, θα ληφθούν υπόψη τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2021.

Πότε κλείνει και πότε ανοίγει το α21
Πότε κλείνει και πότε ανοίγει το α21

Επίσης τον Ιούνιο 2022 για πρώτη φορά έγινε διασταύρωση στοιχείων για όσα παιδιά φοιτούν σε σχολείο.

Έτσι με διασταύρωση στοιχείων μέσω της πλατφόρμας myschool διαπιστώνεται αν κάποιος είναι δικαιούχος και το παιδί του πηγαίνει στο σχολείο.

Για να χορηγηθεί το επίδομα, η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.