Πότε ανοίγουν τα σχολεία και τι φοβούνται στην Εύβοια

Ακούγονται πολλά για το άνοιγμα των σχολείων μετά τον Κορονοϊό.

Το ερώτημα πολλών είναι πότε ανοίγουν τα σχολεία. Μάλιστα πριν μέρες είχαμε ασχοληθεί για το ίδιο θέμα. (Διάβασε ΕΔΩ το ρεπορτάζ)

Είναι θέμα ωρών η ανακοίνωση των ημερομηνιών για τη διεξαγωγή των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων. Το δεδομένο είναι ότι προτεραιότητα θα δοθεί στους μαθητές της Γ’ λυκείου, όπως διαβάζουμε και στο newsbomb.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ετοιμάζεται το νέο νοσοκομείο της Χαλκίδας

Δες τι απίστευτο έκανε ένας κεραυνός σε χωριό της Εύβοιας

Πότε ανοίγουν τα σχολεία στην Ευρώπη;

Ιταλία: Επιστροφή στα θρανία… τον Σεπτέμβρη. Το υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει ότι τα μαθήματα θα επαναληφθούν τον Σεπτέμβρη.

Ισπανία: Μαθήματα εν μέσω θέρους εξετάζουν οι Ισπανοί, που ακόμη δεν έχουν ανακοινώσει σχετικό πλάνο για τις βαθμίδες του σχολείου και τις εξετάσεις.

Γαλλία: Στις 11 Μαΐου ανοίγουν τα δημοτικά σχολεία με μέγιστο αριθμό 15 μαθητών ανά τάξη. Τα παιδιά του γυμνασίου και λυκείου, που θα επιστρέψουν μία εβδομάδα αργότερα, στις 18 Μαΐου, καθώς και οι καθηγητές τους θα πρέπει να φορούν μάσκα σύμφωνα με την πρόταση της υγειονομικής επιτροπής που συμβουλεύει την κυβέρνηση.

Γερμανία: Οι αποφάσεις λαμβάνονται ξεχωριστά από κάθε τοπική κυβέρνηση των 16 ομόσπονδων κρατιδίων της χώρας.

Αυστρία: Μαθητές του δημοτικού και της μέσης εκπαίδευσης θα επιστρέψουν στις τάξεις στις 18 Μαΐου.

Βρετανία: Δεν σχεδιάζεται επαναλειτουργία σχολείων έως την 1η Ιουνίου.

Δανία: Η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που άνοιξε βρεφονηπιακούς σταθμούς, παιδικούς σταθμούς και σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στις 15 Απριλίου.

Βέλγιο: Τα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν από τις 18 Μαΐου, αλλά σε κάθε τάξη θα επιτρέπονται μόνο δέκα μαθητές.

Ολλανδία: Ανοιγμα δημοτικών σχολείων και βρεφονηπιακών σταθμών στις 11 Μαΐου με σύστημα εναλλάξ βαρδιών. Τα λύκεια ετοιμάζονται να ξανανοίξουν τις πόρτες τους στις 2 Ιουνίου.

Σερβία: Κλειστά θα μείνουν τα σχολεία έως τον Σεπτέμβριο και η βαθμολόγηση των μαθητών θα γίνει βάσει των επιδόσεών τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Κανονικά τον Ιούνιο οι εισαγωγικές εξετάσεις από τη βασική στη μέση εκπαίδευση.

Κροατία: 11 Μαΐου προβλέπεται η επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων με αυστηρή τήρηση των μέτρων ασφαλείας.

Σουηδία: Τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παρέμειναν ανοικτά αφού η Σουηδία ακολούθησε άλλο μοντέλο απέναντι στην επιδημία. Τα παιδιά να κάνουν υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Έρχονται τα πάνω- κάτω στις ζωές μαθητών και εκπαιδευτικών

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας εξέδωσε καυστική ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης, σχετικά με το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, το οποίο-όπως υποστηρίζει-φέρνει τα πάνω κάτω στις ζωές των μαθητών και των εκπαιδευτικών όλης της χώρας.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Τελικά το Υπουργείο Παιδείας θέλοντας να δείξει την έμπρακτη «ευγνωμοσύνη» του στους εκπαιδευτικούς όλης της χώρας, που εν μέσω πανδημίας κράτησαν όρθιο το δημόσιο σχολείο και άσβηστη τη φλόγα της μάθησης, δίνει στη δημοσιότητα το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, που σκόπιμα είχε αφήσει να διαρρεύσει πριν λίγες μέρες.

Πιστό στις πρακτικές που χρόνια τώρα εφαρμόζονταν και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, το δημοσιοποιεί, εν μέσω διακοπών του Πάσχα και πανδημίας, χωρίς κανέναν διάλογο με τους εκπαιδευτικούς.

Φαίνεται ότι οι παραγοντίσκοι και οι κάθε είδους έξω από την εκπαιδευτική πραγματικότητα «σύμβουλοι» της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, οι οποίοι σχεδιάζουν για εμάς χωρίς εμάς, αλλά και η ίδια η πολιτική ηγεσία, δεν νοιάζονται για την αποδοχή των «προτάσεών» τους από τους μάχιμους εκπαιδευτικούς.

Το νομοσχέδιο αυτό φέρνει τα πάνω κάτω στις ζωές των μαθητών και των εκπαιδευτικών της χώρας σε όλες τις βαθμίδες .

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας, καταγγέλλει την πρακτική της Υπουργού Παιδείας και της Υφυπουργού, που δείχνουν περιφρόνηση προς την εκπαιδευτική κοινότητα και τα θεσμοθετημένα όργανα των εκπαιδευτικών και τις καλεί να μην προχωρήσουν στην κατάθεση και ψήφιση του πολυνομοσχεδίου εν μέσω πανδημίας και με τα σχολεία κλειστά.

Οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία χρειάζονται ευρύτατο διάλογο με όλους τους φορείς, που εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία, και συναινέσεις για να αντέχουν στον χρόνο και να μην αλλάζουν από κυβέρνηση σε κυβέρνηση κι από υπουργό σε υπουργό με θύματα, τελικά, τους μαθητές και την Παιδεία.”