Πότε ανοίγουν οι παιδικοί σταθμοί μετά το καλοκαίρι 2022;

Έρχεται και η ώρα που θα ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοί

Οι αιτήσεις για παιδικούς σταθμούς μπορούσαν να γίνουν και μέσω του ΕΣΠΑ. Η διαδικασία ήταν εύκολη και τα βήματα το ίδιο απλά όπως τα περασμένα χρόνια. Μάλιστα δόθηκε και παράταση αφού το ενδιαφέρον ήταν αρκετά μεγάλο.

Όσοι λοιπόν σκοπεύουν να εγγράψουν τα παιδιά τους μέσω του ΕΣΠΑ θα πρέπει να περιμένουν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Πότε ανοίγουν οι παιδικοί σταθμοί
Πότε ανοίγουν οι παιδικοί σταθμοί Φωτογραφία fran, unsplash

Οι ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων ήταν μέχρι τις 17 Αυγούστου 2022. Οι ενστάσεις θα γίνουν για δύο ημέρες αφότου ανακοινωθούν τα προσωρινά αποτελέσματα. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει μέχρι τέλος Αυγούστου.

Τα ωφελούμενα παιδιά, με σειρά μοριοδότησης, λαμβάνουν voucher και έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν σε δομή της επιλογής τους κατά τον Σεπτέμβριο.

Εκτός ΕΣΠΑ, από πέρυσι όλη η διαδικασία μπορεί και γίνεται ηλεκτρονικά και δεν χρειάζεται η προσκόμιση κάποιου άλλου δικαιολογητικού. Παράλληλα, φέτος θα μπουν στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, 20% περισσότερα παιδιά, ενώ διευρυμένα είναι και τα εισοδηματικά κριτήρια για τους δικαιούχους. Αυξημένο σημαντικά θα είναι φέτος και το voucher που θα λάβουν οι δικαιούχοι.