Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία;

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, είναι ένα ερώτημα που πολλοί γονείς έχουν στο μυαλό τους.

Για να ανοίξουν ξανά τα σχολεία θα πρέπει να μειωθούν οι νεκροί και τα κρούσματα από τον κορονοϊό. Εξαρτάται άμεσα από την τάση που θα έχει η πανδημία στη χώρα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Κορονοϊός: Έρχονται ραγδαίες εξελίξεις – Πότε θα είναι έτοιμο το εμβόλιο

Αυτό είναι το μοναστήρι στην Νότια Εύβοια που διακόνησε ο Γέροντας Πορφύριος

Ξέρεις τι κρύβεται πίσω από ένα γέλιο;

Υπάρχουν διάφορα πιθανά σενάρια και σχέδια της κυβέρνησης για το Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία. Και αναφερόμαστε σε δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και ιδιωτικά σχολεία.

Ένα σενάριο που εξετάζεται και εφόσον όλα πάνε καλά, είναι ένα πιθανό άνοιγμα να γίνει στις 18 Μαΐου.

Στα πλάνα της κυβέρνησης είναι ότι μπορούν τα σχολεία να ανοίξουν για ένα μήνα και να γίνουν μαθήματα σε δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο περίπου μέχρι τις 20 Ιουνίου.Από εκεί και πέρα υπάρχουν και οι εξετάσεις. Οι προαγωγικές υπάρχει ένα σενάριο να διεξαχθούν στα τέλη του Ιουνίου ώστε στις αρχές του Ιουλίου να πάμε στις πανελλαδικές εξετάσεις. Αυτό είναι ένα πιθανό σχέδιο αν όλα πάνε καλά και έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν τα μέτρα.

Τι λέει η υπουργός για το Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η υπουργός Παιδείας δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν θα χαθεί ούτε η σχολική χρονιά, ούτε το ακαδημαϊκό έτος.

Όπως τόνισε, σύμφωνα με το newsbomb.gr, τα τρία σενάρια που εξετάζονται είναι η επέκταση του σχολικού έτους, η μετακύλιση της ημερομηνίας έναρξης των πανελλαδικών και η μείωση της εξεταστέας ύλης.

Διευκρίνισε δε, πως ιδιαίτερα για τις πανελλαδικές ο στόχος είναι «να μείνουμε όσο πιο κοντά στη σταθερή ημερομηνία έναρξης».

Πρώτος γνώμονας, όπως τόνισε η υπουργός Παιδείας, είναι η προστασία της δημόσιας Υγείας και για αυτό το λόγο η απόφαση που θα ληφθεί θα εξαρτηθεί από τις συστάσεις των επιστημόνων τους οποίους «ακούμε με πολύ μεγάλη πειθαρχία».

Η κ. Κεραμέως υπογράμμισε, επίσης, ότι η εξ’ αποστάσεως διδασκαλία έχει γίνει δεκτή με ενθουσιασμό από την εκπαιδευτική κοινότητα.

Αποκάλυψε δε, πως σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με εκπαιδευτικούς συμμετείχαν «110%» -δηλαδή ακόμη και εκπαιδευτικοί που δεν είχαν προσκληθεί.

Υπενθυμίζεται ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά έως τις 10 Απριλίου. Αυτό σημαίνει ότι τα σχολεία στην καλύτερη περίπτωση θα ανοίξουν μετά το Πάσχα, δηλαδή στις 27 Απριλίου, και η εξ αποστάσεως εκπαίδευση και πέραν του λυκείου αρχίζει εντός της εβδομάδας.