Ποια Κυριακή 2023 είναι ανοιχτά τα μαγαζιά; Τι ώρα κλείνουν τα καταστήματα;

κυριακη ανοιχτα μαγαζια 2023

Ποια Κυριακή μέσα στο 2023 θα είναι τα μαγαζιά ανοιχτά για τους καταναλωτές; Το θέμα με τα ανοιχτά μαγαζιά την Κυριακή διχάζει όσους ασχολούνται με το εμπόριο, καθώς θεωρείται ημέρα ξεκούρασης.

Βέβαια, για πολλούς καταναλωτές είναι μία ευκαιρία για ψώνια και βόλτα.

Το γεγονός ότι κάποια μαγαζιά κλείνουν την Κυριακή μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους, και αυτοί μπορεί να ποικίλουν ανάλογα με τη χώρα, την περιοχή, τον τύπο του μαγαζιού και τους νόμους και κανονισμούς που ισχύουν.

– Σε ορισμένες χώρες η Κυριακή θεωρείται ως η ημέρα της εκκλησίας και της πνευματικής ανανέωσης. Συνεπώς, τα καταστήματα ενδέχεται να κλείνουν την Κυριακή για να δώσουν τη δυνατότητα στους εργαζομένους και τους πελάτες να αφιερώσουν χρόνο στη θρησκευτική δραστηριότητα.

– Σε ορισμένες περιπτώσεις, η Κυριακή μπορεί να είναι μια ημέρα με χαμηλή εμπορική ζήτηση, και επομένως, καταστήματα μπορεί να επιλέγουν να μη λειτουργούν κατά την Κυριακή για λόγους αποτελεσματικότητας και κόστους.

Όπως και να έχει, υπάρχουν Κυριακές με ανοιχτά μαγαζιά. Για το 2023 έχουμε τρεις Κυριακές που θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά.

Η πρώτη Κυριακή που θα έχει ανοιχτά μαγαζιά ακούγεται πως θα είναι μετά την Black Friaday. Παραδοσιακά, η ημέρα αυτή εορτάζεται την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου επομένως, που φέτος πέφτει στις 24 Νοεμβρίου.

Έτσι, όπως και πέρσι, ανοιχτά από τις 11 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, θα είναι τα καταστήματα σε όλη τη χώρα την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 που συμμετέχουν στο event.

Πότε είναι ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή;

Για το 2023 έχουμε και άλλες δύο Κυριακές με ανοιχτά καταστήματα:

-24 Δεκεμβρίου 2023: Η τελευταία μέρα πριν τα Χριστούγεννα

-31 Δεκεμβρίου 2023: Η τελευταία μέρα πριν την Πρωτοχρονιά

Το προαιρετικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων είναι από τις 11:00 έως τις 20:00 για την Κυριακή.