Ποια είναι τα νέα trends στην περιποίηση των γυναικείων μαλλιών

trends, γυναικείων μαλλιών

Η περιποίηση μαλλιών είναι ένας κλάδος που ανθεί, με μια πληθώρα προϊόντων διαθέσιμα για κάθε τύπο μαλλιών και στυλ. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από την Statista, τα πιο δημοφιλή προϊόντα περιποίησης μαλλιών στις γυναίκες στην Ευρώπη το 2021 ήταν το σαμπουάν, το conditioner και τα προϊόντα styling όπως λακ και αφρός. Ωστόσο, με την εμφάνιση των social media influencers και των διάφορων κριτικών από τους καταναλωτές, ορισμένα προϊόντα περιποίησης μαλλιών έχουν αποκτήσει μεγαλύτερη δημοτικότητα μεταξύ των γυναικών. Επίσης στις κορυφαίες εταιρίες προϊόντων περιποίησης συγκαταλέγονται και η Redken μαζί με την Kérastase Genesis. Ακολουθούν μερικά από τα κορυφαία προϊόντα περιποίησης μαλλιών τα οποία οι γυναίκες λατρεύουν:

Olaplex Νο. 3 Hair Perfector

Το Olaplex No. 3 είναι μια θεραπεία μαλλιών που έχει σχεδιαστεί για να επανορθώνει και να ενισχύει τα κατεστραμμένα μαλλιά. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στις γυναίκες που έχουν βαμμένα μαλλιά, καθώς μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του σπασίματος και στη διατήρηση της υγείας των μαλλιών. Μεγάλο μέρος του γυναικείου πληθυσμού είναι ενθουσιασμένο με το προϊόν αυτό, αφού κάνει τα μαλλιά τους να έχουν απαλή υφή, αλλά και να είναι λαμπερά και δυνατά.

Θεραπεία Moroccanoil

Το Moroccanoil Treatment είναι ένα λάδι μαλλιών που στην σύνθεση του περιλαμβάνει λάδι αργκάν και άλλα θρεπτικά συστατικά. Είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να τιθασεύει το φριζάρισμα, να ενυδατώνει τα μαλλιά και να προσθέτει λάμψη. Πολλές  γυναίκες το λατρεύουν και το θεωρούν απαραίτητο προϊόν στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών τους.

Living Proof Perfect Hair Day Dry Shampoo

Το Dry shampoo έχει γίνει βασικό προϊόν στην περιποίηση των μαλλιών για πολλές γυναίκες.  Το Living Proof Perfect Hair Day Dry Shampoo είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές στην αγορά. Είναι σχεδιασμένο να απορροφά το λάδι και τον ιδρώτα, να αναζωογονεί τα μαλλιά και να προσθέτει όγκο. Πολλές γυναίκες το θεωρούν σωτήριο για τις πολυάσχολες μέρες.

Oribe Dry Texturizing Spray

Το Oribe Dry Texturizing Spray είναι ένα άλλο δημοφιλές προϊόν styling που έχει σχεδιαστεί για να προσθέτει υφή, όγκο και να συγκρατεί τα μαλλιά. Οι γυναίκες λατρεύουν αυτό το προϊόν και θεωρούν ότι πρέπει να υπάρχει σε κάθε συλλογή περιποίησης μαλλιών για να μπορέσουν να πετύχουν μία επιμελώς ατημέλητη εμφάνιση.

Μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης Briogeo

The Briogeo ειναι μία  Deep Conditioning Mask για την θεραπεία των μαλλιών. Έχει σχεδιαστεί για να επανορθώνει και να ενισχύει τα κατεστραμμένα μαλλιά. Περιέχει θρεπτικά συστατικά όπως λάδι αβοκάντο και έλαιο argan, και είναι απαλλαγμένο από θειικά άλατα, σιλικόνη και parabens. Οι γυναίκες λατρεύουν το πώς κάνει τα μαλλιά τους να αισθάνονται απαλά, λεία και υγιή, και πολλές το θεωρούν ως ένα προϊόν “game changer”.

Όσον αφορά στις τάσεις στη βιομηχανία περιποίησης μαλλιών, πολλές εταιρίες όπως και η Redken και η Kérastase, έχουν δώσει έμφαση στα φυσικά και οικολογικά συστατικά, καθώς εστιάζουν περισσότερο στην υγεία του τριχωτού της κεφαλής. Μάρκες όπως η Aveda, η SheaMoisture, η Love Beauty and Planet έχουν κερδίσει δημοτικότητα για τη χρήση φυσικών συστατικών και οικολογικών πρακτικών. Επιπλέον, η φροντίδα των μαλλιών εξακολουθεί να είναι ένα θέμα που καίει, με πολλές γυναίκες να αναζητούν προϊόντα που μπορούν να βοηθήσουν και να καταπραΰνουν τον ερεθισμό των μαλλιών τους και να συμβάλλουν στην υγιή τους ανάπτυξη.