Σειρά
Σειρά

Πότε είναι ο τελικός της Eurovision 2024;

Στην πρώτη δεκάδα για τον τελικό της Eurovision εμφανίζεται η Μαρίνα Σάττι, με το «Zari» σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία

Τον τελικό θα μεταδώσει απευθείας από το Μάλμε η ΕΡΤ1 το Σάββατο 11 Μαΐου, στις 22:00 ενώ ραδιοφωνικά θα καλυφθεί από το Δεύτερο Πρόγραμμα.

Το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής θα ανακοινώσει η Έλενα Παπαρίζου.

Η EBU ανακοίνωσε και τη σειρά εμφάνισης των συνολικά 26 χωρών που θα εμφανιστούν στον τελικό.

Τη βραδιά θα ανοίξει η διοργανώτρια Σουηδία και θα κλείσει η Αυστρία.

Η Ελλάδα εμφανίζεται 12η στο πρώτο μισό του τελικού και η Κύπρος 20η.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό της Eurovision έχει ξεκινήσει πλέον!

Μετά το πέρας του Β’ Ημιτελικού, οι 26 χώρες -που θα δούμε αύριο- έχουν κλειδώσει. Ελλάδα, Λετονία, Αυστρία, Ολλανδία, Νορβηγία, Ισραήλ, Εσθονία, Ελβετία, Γεωργία και Αρμενία, πέρασαν από τον χθεσινό ημιτελικό.

Οι προαναφερθείσες θα συναντήσουν τις Κύπρο, Σερβία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Ουκρανία, Λιθουανία, Φινλανδία, Κροατία, Ιρλανδία και Λουξεμβούργο, τις Big 5 και τη διοργανώτρια Σουηδία στη μεγάλη γιορτή του Σαββάτου.

H δική μας Μαρίνα Σάττι έδωσε τον καλύτερό της εαυτό στη σκηνή του Malmö Arena, ερμηνεύοντας μοναδικά το «Zari» με δυναμισμό, ένταση και τον ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της τρόπο, κατακτώντας για την Ελλάδα το πολυπόθητο εισιτήριο.

Με την άψογη ερμηνεία και την εκρηκτική σκηνική παρουσία της, μαζί με τους χορευτές που την πλαισιώνουν, απόλυτα συντονισμένοι, με εντυπωσιακή φωνητική και χορευτική ακρίβεια, εισέπραξαν το πιο θερμό και ενθουσιώδες χειροκρότημα και πέρασαν στον τελικό της διοργάνωσης.