Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022

Πότε κάνουμε αίτηση για το κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ 2022;

Στις μέρες μας με το ρεύμα να έχει αγγίξει τα ύψη, πολλοί αναζητούν να ενταχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ 2022 – Άλλοι θα το κάνουν για πρώτη φορά και άλλοι για άλλον έναν χρόνο

Και στις δύο περιπτώσεις η διαδικασία είναι ίδια.Σύμφωνα με τα τελευταία νέα, σημαντική θα είναι η στήριξη που θα έχουν όλοι οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Τιμολογίου οι οποίοι θα λάβουν 240 ευρώ ανά μεγαβατώρα και για τους οποίους απορροφάται έως 100% της αύξησης της τιμής του ρεύματος.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να γνωρίζουν πως υπάρχουν εισοδηματικά όρια – Βήμα-βήμα ολόκληρη η διαδικασία της αίτησης.

Ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση; Ποια είναι τα κριτήρια για να ενταχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ; Δείτε αναλυτικά τα κριτήρια για το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο θεσπίστηκε για την προστασία των ευπαθών ομάδων καταναλωτών και παρέχεται σύμφωνα με την Απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Πέρσι η αίτηση για κοινωνικό τιμολόγιο ξεκίνησε στις 16 Σεπτεμβρίου όπου ευάλωτα νοικοκυριά μπήκαν στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Δείτε το σχετικό βίντεο για τις προθεσμίες πέρσι:
Φέτος θα ξεκινήσει μετά την τελευταία παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις 2022. Πιθανό θεωρείται να ξεκινήσει η πλατφόρμα στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Φέτος οι δικαιούχοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση ένταξης στο ΚΟΤ – Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο. Και φέτος θα γίνει εντός δυο μηνών από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων προκειμένου να γίνει επανέλεγχος των προϋποθέσεων ένταξης.

Με την παρέλευση διμήνου, όσοι από τους εν ενεργεία δικαιούχους δεν έχουν υποβάλλει νέα αίτηση, θα απενταχθούν αυτόματα από το ΚΟΤ.

Δείτε ποιοι είναι οι δικαιούχοι για την αίτηση καθώς και τα κριτήρια για να πληρώνουν φθηνότερο ρεύμα.
Φέτος οι δικαιούχοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση ένταξης στο ΚΟΤ

Βέβαια οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούν εντός του έτους (αφού πρώτα ακυρώσουν ήδη υπάρχουσα υποβληθείσα αίτηση).

Κριτήρια για το κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ:

Στην κατηγορία ΚΟΤ Α, εντάσσονται όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις χορήγησης του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Στην κατηγορία ΚΟΤ Β μπαίνουν όσοι έχουν ετήσιο συνολικό πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα, όπως αυτό προκύπτει από τις τελευταίες εκκαθαρισμένες δηλώσεις φόρου εισοδήματος.

Τα κριτήρια για κοινωνικό τιμολόγιο για μονοπρόσωπο νοικοκυριό είναι 9.000 ευρώ. Τα κριτήρια για νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος είναι 13.500 ευρώ.

Τα κριτήρια για κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ για νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο μέλος ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη, είναι 15.750 ευρώ.

Τα κριτήρια για κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ για νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και δύο ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη είναι 18.000 ευρώ.

Τα κριτήρια για κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ για νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή δύο ενήλικα και τρία ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τέσσερα ανήλικα μέλη είναι 24.750 ευρώ.

Τα κριτήρια για κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ για νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και τέσσερα ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με πέντε ανήλικα μέλη είναι 27.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το Newse.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ακόμα