Πότε λήγουν οι φορολογικές δηλώσεις;

Πότε λήγει η τελευταία παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

Έως τις 30 Ιουνίου ήταν η αρχική προθεσμία για να υποβάλλουν οι φορολογούμενοι τις φορολογικές δηλώσεις 2022.

Τελικά το υπουργείο οικονομικών έδωσε παράταση στην παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Με νομοθετική διάταξη του Υπουργείου Οικονομικών, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 30 Αυγούστου 2022.

Παρά το γεγονός ότι φέτος η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων ξεκίνησε να λειτουργεί από τις 30 Μαρτίου 2022 υπήρχαν φορολογούμενοι που δεν έκαναν τις φορολογικές δηλώσεις 2022.

Οι φορολογούμενοι πριν κάνουν την δήλωση θα πρέπει να ενημερώσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην ΑΑΔΕ. Σε όσες περιπτώσεις δεν έχει ήδη γίνει επικαιροποίηση μέχρι την 1/9/2021, παρέχεται η δυνατότητα αυτή και κατά την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, μέσω συνδέσμου που οδηγεί στο Μητρώο και Επικοινωνία της ψηφιακής πύλης myAADE.

παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις 2022
Πότε λήγουν οι φορολογικές δηλώσεις – Πηγή φωτογραφίας: Amol Tyagi on Unsplash

Σημειώνεται ότι αν ο φόρος καταβληθεί εφάπαξ, μέχρι και την 31 Αυγούστου 2022, παρέχεται, στο συνολικό ποσό του φόρου και των λοιπών συμβεβαιούμενων με αυτόν οφειλών, έκπτωση 3%.

Οι δηλώσεις Φορολογίας εισοδήματος Φυσικών Προσώπων Φορολογικού έτους 2021 υποβάλλονται εμπρόθεσμα μέχρι την 30ή Αυγούστου 2022.