Καθαρά Δευτέρα 2022: Πότε είναι;

Η καθαρά Δευτέρα είναι το επόμενο τριήμερο και το περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία. Βέβαια είναι αδύνατο να έχουμε πρόβλεψη καιρού από τώρα. Βοήθεια θα μας δώσουν μόνο τα μερομήνια που δυστυχώς δεν τα βλέπουν και τόσο ωραία τα καιρικά φαινόμενα για εκείνη την περίοδο.

Πρώτα όμως θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν λέγεται καθαρή Δευτέρα αλλά καθαρά Δευτέρα. Η λέξη «καθαρός» έρχεται από την Οδύσσεια. Οι Χριστιανοί «καθαρίζονται» πνευματικά και σωματικά μιας και έπειτα ξεκινά η νηστεία της Σαρακοστής.

Ανήκει στο τριώδιο που είναι η κινητή περίοδος που ξεκινά την Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου και τελειώνει το Μεγάλο Σάββατο.

Η ψυχολογία μετά τα Χριστούγεννα δεν είναι και η καλύτερη για αυτό αναζητούμε και άλλες στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς.

Πότε ανοίγει το τριώδιο 2022;

Πολλοί από τώρα αναζητούν πότε ξεκινούν οι απόκριες 2022. Η τελευταία Κυριακή της αποκριάς είναι στις 6 Μαρτίου 2022. Η Τσικνοπέμπτη είναι στις 24 Φεβρουαρίου 2022. Η Καθαρά Δευτέρα είναι στις 7 Μαρτίου 2022. Η Αποκριά ή το Τριώδιο ξεκινά την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022.

Τι καιρό θα κάνει την Καθαρά Δευτέρα 2022

Βροχές, μπουρίνια, και καταιγίδες λένε τα μερομήνια και δεν αποκλείεται να δούμε και χιόνια.

Δεν υπάρχει ενημέρωση από την ΕΜΥ οπότε θα βασιστούμε στα μερομήνια. Τα μερομήνια λένε για ασθενείς βροχοπτώσεις αλλά με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.