Πότε θα δοθεί το έκτακτο επίδομα ακρίβειας 2022; Ποιοι οι δικαιούχοι για το κοινωνικό μέρισμα του Πάσχα;

Θα είναι μια επιταγή ακρίβειας που θα δοθεί σε χιλιάδες δικαιούχους. Θα γίνει πριν από το Πάσχα 2022 και θα είναι κάτι σαν το κοινωνικό μέρισμα που δόθηκε φέτος πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Ο σχεδιασμός για το επίδομα ακρίβειας είναι να δοθεί μια οικονομική βοήθεια που θα φτάνει έως και τα 300 ευρώ σε μία σειρά από ευάλωτες ομάδες που βρίσκονται αντιμέτωπες με αυξήσεις σε καύσιμα και αγαθά πρώτης ανάγκης.

Το έκτακτο επίδομα ή κοινωνικό μέρισμα, θα βοηθήσει τα ευάλωτα νοικοκυριά απέναντι στον πληθωρισμό που καλπάζει. Δικαιούχοι θα είναι κοινωνικές ομάδες που πλήττονται περισσότερο από την επέλαση της ακρίβειας.

έκτακτο επίδομα
Photo by Visual Stories || Micheile on Unsplash

Η χορήγηση του έκτακτου επιδόματος θα είναι εφάπαξ θα απευθύνεται στα οικονομικά αδύναμα νοικοκυριά όπως τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους μακροχρόνιους ανέργους και τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης λίγο πριν το Πάσχα 2022.

Το ύψος για το έκτακτο επίδομα Πάσχα 2022, τα περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια, αλλά και ο αριθμός των δικαιούχων δεν έχουν κλειδώσει.